Lockdown: Τα 4 νέα μέτρα που ισχύουν σήμερα – Προσοχή σε μετακινήσεις και πασχαλινό τραπέζι

Φέτος, τόσο ο Επιτάφιος, όσο και η Ανάσταση θύμιζαν περισσότερο την προ πανδημίας περίοδο, όμως δεν έπαυσαν να ισχύσουν αυστηρά μέτρα για τους ναούς και άλλες δραστηριότητες.

Οπως ίσχυσε για τον Επιτάφιο, την Ανάσταση και εν γένει τη Μεγάλη Εβδομάδα, μέτρα υφίστανται και για την Κυριακή του Πάσχα, με τους πολίτες να καλούνται να περάσουν τη γιορτινή μέρα σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Τα 4 μέτρα που ισχύουν για την Κυριακή του Πάσχα

Συγκεκριμένα, την Κυριακή του Πάσχα και μόνο την Κυριακή του Πάσχα

  1. υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο
  2. η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self-test) σε όσους μετέχουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις.
  3. οι ειδικοί έχουν ήδη δώσει το «πράσινο φως» για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, όμως παραμένει η απαγόρευση για μετάβαση σε άλλη περιφέρεια.
  4. Σε ισχύ παραμένει και το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 10 το βράδυ και θα «κλείνει» στις 5 το πρωί.