Lockdown: Άρση μέτρων – Τι θα ανακοινωθεί

Την ώρα που τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, κάτω από 1.000, ενώ συνεχίζεται και η αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με τους διασωληνωμένους μειώνονται σταθερά, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα χαλάρωση μέτρων.

Την ίδια στιγμή, το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας προχωράει με ταχύς ρυθμούς, με την Ελλάδα να σπάει εχθές το φράγμα των 7.000.000 εμβολιασμών. Μάλιστα, από σήμερα Τετάρτη, όλοι οι πολίτες άνω των 18 μπορούν να κλείσουν ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα, αναλόγως της ηλικίας τους εμβόλια.

Όλα αυτά, αναμένεται να… λύσουν τα χέρια της επιτροπής, η οποία συνεδριάζει αύριο εκτάκτως και -μεταξύ άλλων- αναμένεται να συζητήσει την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Έρχεται νέα χαλάρωση μέτρων

Νέα άρση μέτρων εισηγείται η επιτροπή των ειδικών για:

  1. καταστήματα,
  2. κλειστούς κινηματογράφους,
  3. παιδότοπους,
  4. θερμά λουτρά και υπηρεσίες μασάζ.

Συγκεκριμένα η εισήγησή τους είναι να ανοίξουν από τις 19 Ιουνίου οι παιδότοποι και τα τα λούνα παρκ.

Για τους κλειστούς κινηματογράφους η εισήγηση είναι να ανοίξουν την 1η Ιουλίου με 50% πληρότητα και με self test από όσους θέλουν να δουν ταινία σε κλειστή αίθουσα.

Παράλληλα από το Σάββατο 19 Ιουνίου οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται στα εμπορικά καταστήματα να υπάρχει πλέον 1 άτομο ανά 16 τετραγωνικά μέτρα.

Όσο για την λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης σε εμπορικά κέντρα οι λοιμωξιολόγοι ακόμα δεν έχουν δώσει το «πράσινο φως».

Σημειώνεται ότι οι ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά καθώς η ενημέρωση της Παρασκευής για την πορεία της πανδημίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη.