Μαρουσάκης: Δεκέμβριος όπως… Απρίλιος – Έρχεται θερμή αέρια μάζα από την Αφρική

Μεταβολή παρουσιάζει από σήμερα ο καιρός έπειτα από ένα βροχερό Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο από σήμερα Δευτέρα, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο η ημέρα σήμερα ξεκινά με άστατο καιρό και βροχές ειδικά στα ανατολικά και νότια θαλάσσια διαμερίσματα, με κάποιες πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Έπετια θα το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να υποχωρεί και θα αρχίσει να επικρατεί ηλιοφάνεια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, η εβδομάδα αυτή θα θυμίσει περισσότερο… Απρίλιο, λόγω μιας θερμής αέριας μάζας που έρχεται από τις ακτές της βόρειας Αφρικής και κατευθύνεται προς τα ανατολικά, όπου θα επηρεάσει και τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή, 18-20 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και 20-22 στα δυτικά και 22-24 στα ανατολικά και νότια.

Έπειτα, από το επόμενο Σαββατοκύριακο (16-17/12) θα αρχίσει να πέφτει ξανά η θερμοκρασία, αλλά δεν αναμένεται «τσουχτερό» κρύο.

Σε ό,τι αφορά τον καιρό των Χριστουγέννων, εκτιμάται ότι θα είναι ήπιος, καθώς θερμοκρασιακά θα σημειωθούν θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου, ενώ ίσως σημειωθούν κάποιες βροχές εκείνο το διάστημα.

Ο μετεωρολόγος του OPEN, τόνισε ότι μετά το πέρας της Πρωτοχρονιάς, θα αρχίσει ο καιρός να θυμίζει περισσότερο χειμώνα, με πτώση της θερμοκρασίας.