Με… «διαβατήριο» θα ισοδυναμεί το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού!

Με… «διαβατήριο» θα ισοδυναμεί το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού.

Θα το λαμβάνουν οι πολίτες με την δεύτερη και τελευταία δόση του εμβολίου.

Μπορεί η κυβέρνηση να δηλώνει ότι το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό, όμως πρακτικά είναι το μόνο «χαρτί» που θα ανοίγει δρόμο στους πολίτες για μεγαλύτερη επιστροφή στην κανονικότητα.

Με το δεύτερη και τελευταία δόση του εμβολίου θα χορηγείται στους εμβολιασμένους το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Με αυτό ανά χείρας ο πολίτης θα έχει μια σειρά διευκολύνσεων, τις οποίες δεν θα απολαμβάνουν οι υπόλοιποι πολίτες.

Θα μπορεί για παράδειγμα να ταξιδεύει χωρίς την υποχρέωση καραντίνας, να μετακινείται ελεύθερα και να ασκεί κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες χωρίς περιορισμούς.

Σε απλά λόγια… όποιος έχει εμβολιαστεί, θα μπορεί να κινείται ελεύθερα.

Εφόσον δε, υιοθετηθεί η πρόταση Μητσοτάκη προς την Κομισιόν και τους Αρχηγούς κρατών και Κυβερνήσεων της Ε.Ε να καθιερωθεί το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τότε θα διασφαλιστεί η ταχύτερη επανέναρξη της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών στις χώρες – μέλη της Ε.Ε., αλλά και σε τρίτες χώρες, χωρίς τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που ισχύουν αυτή τη στιγμή.

Ειδικά για τον τουρισμό, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα ισοδυναμεί με διαβατήριο στα χέρια του πολίτη.

«Στοίχημα» η ανοσία της αγέλης ως το καλοκαίρι

Μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση, εν τέλει και για τη χώρα, αποτελεί η επίτευξη ενός σημαντικού ποσοστού ανοσίας το καλοκαίρι, έτσι ώστε να μη χαθεί η τουριστική περίοδος.

Η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη ότι αυτό είναι εφικτό και ότι ως τα τέλη του Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, ωστόσο κάποια στελέχη αλλά και ειδικοί, είναι πιο επιφυλακτικοί.

Αυτή τη στιγμή η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο… Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί περίπου 70.000 άτομα. Όμως στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι το σχέδιο «Ελευθερία» θα κινηθεί με επιτυχία. Μετά τα εμβόλια της Pfizer αρχίζουν να φτάσουν και δόσεις του εμβολίου Moderna και αναμένεται να προστεθούν τα εμβόλια από τηνAstraZeneca και την Johnson & Johnson.

«Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην πρώτη τετράδα στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων ταξιδιωτών… Είμαστε σε θέση να λέμε με σιγουριά πως το καλοκαίρι του 2021 θα είναι καλύτερο από αυτό του 2020» δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός μαζί με τα γρήγορα τεστ θα ανεβάσουν τους τουριστικές δείκτες για τη χώρα μας.