Μέτρα ελάφρυνσης των δημοτών από τον Δήμο Ηλιούπολης

Σε μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης της τοπικής κοινωνίας προχώρησε ο Δήμος Ηλιούπολης, ώστε να υποστηριχθούν τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες τις πόλης, οι οποίοι πλήττονται αυτό το διάστημα της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

– Απαλλαγή και αναλογική επιστροφή των δημοτικών τελών (ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού) για όλα τα νοικοκυριά, στα οποία τουλάχιστον ένα μέλος τους έχει υποστεί «αναστολή σύμβασης εργασίας».

– Απαλλαγή και αναλογική επιστροφή των δημοτικών τελών (ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού) των καταστημάτων της πόλης, για το χρόνο παύσης λειτουργίας τους.

– Απαλλαγή των καταστημάτων της πόλης από τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, για τον χρόνο παύσης λειτουργίας τους.

– Απαλλαγή των σχολικών κυλικείων από τα μισθώματα, για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά τα σχολεία.

– Μείωση του μηνιαίου μισθώματος κατά 40% στα μισθωμένα για εμπορική χρήση ακίνητα του δήμου.

Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν από την αρχή της λήψης των περιοριστικών μέτρων, έως την άρση τους και οι διαδικασίες υλοποίησής τους θα εξειδικευθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα επικυρωθούν με προσεχή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Από την πρώτη στιγμή της κρίσιμης αυτής περιόδου, πήραμε σειρά μέτρων προφύλαξης και διευκόλυνσης των δημοτών και ιδιαίτερα των πιο ευπαθών ομάδων. Σήμερα, με σχεδόν παγωμένη τη δραστηριότητα σε σημαντικό τμήμα της τοπικής οικονομίας, προχωράμε στην επιπλέον λήψη μέτρων ελάφρυνσης για τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες της πόλης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Είμαστε δίπλα στον κάθε πολίτη και συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε νέα μέτρα, αξιολογώντας μεθοδικά τις εξελίξεις. Όλοι μαζί θα πετύχουμε να ξεπεραστεί και αυτή η δοκιμασία».

-Ad-