Μίκης Θεοδωράκης: Χιλιάδες πολίτες τον αποχαιρέτησαν – Οι τραγικές φιγούρες

Τρεις γενιές Ελλήνων, αποχαιρετούν τον Μίκη Θεοδωράκη. Τον αποχαιρετά και ολόκληρος ο πλανήτης.

Στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, από νωρίς το πρωί, με ένα λουλούδι, ένα δάκρυ, άνθρωποι όλων των ηλικιών, έσπευσαν να υποκλιθούν στον τελευταίο μεγάλο Έλληνα. Τον εμπνευσμένο καλλιτέχνη που ενέπνευσε την αγάπη για την ποίηση και τη ζωή.

Εκεί βρέθηκε και ο γιος του Γιώργος Θεοδωράκης αλλά και ο εγγονός του Άγγελος με την οικογένειά του.

Με την παρουσία μελών της οικογένειας έγινε δοξολογία στο παρεκκλήσι.

Όπως του πρέπει, ο Μίκης Θεοδωράκης δε φεύγει στην σιωπή. Έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης, το πλήθος ασταμάτητα τραγουδούσε τους σκοπούς με τους οποίους ο μεγάλος συνθέτης έφερε στον λαό την ποίηση κι ενώνουν, όπως σε κάθε συνάντηση μαζί του, τη φωνή τους με τη δική του.

Το λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 το πρωί ως τις 19:00 το απόγευμα και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 το πρωί ως τις 14:00 το μεσημέρι. Η τελετή αποχαιρετισμού θα γίνει την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 15:00, από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων.

Στη συνέχεια η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί με πλοίο στα Χανιά, όπου στις 11:00 το πρωί, στην εκκλησία του Γαλατά Χανίων, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού.