Μητσοτάκης: Αναχωρεί για Λονδίνο, την Τρίτη η συνάντηση με τον Μπόρις Τζόνσον

Στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι από τη Δευτέρα το βράδυ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αναχώρηση θα γίνει το απόγευμα, ενώ το πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα είναι ιδιαίτερα «γεμάτο» για το διήμερο της παραμονής του στο Λονδίνο.

Το πρωί της Τρίτης (16.11), ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV και την εκπομπή «Good Morning Britain». Στις 15:15 της ίδιας ημέρας, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον, σε μια συνάντηση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ειδικότερα μετά την εξαγγελία Μητσοτάκη ότι θα θέσει – μεταξύ άλλων – ευθέως το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στις 18:00 της Τρίτης, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Μουσείο Επιστημών (Science Museum) και θα ξεναγηθεί στην έκθεση «Αρχαίοι Έλληνες: Επιστήμη και Σοφία». (Ancient Greeks: Science and Wisdom).

Την Τετάρτη (17.11), τελευταία ημέρα παραμονής του στη Μεγάλη Βρετανία, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας και επενδυτικών επιχειρήσεων.