Μητσοτάκης για Ικαρία: Ενοχλήθηκαν που πήγε ένας κεντροδεξιός πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Ικαρία και τις αντιδράσεις που υπήρξαν, τονίζοντας πως η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες και δεν θα επαναληφθεί.

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός τόνισε: «Δε νομίζω ότι το λέει κανείς εκδρομή αναψυχής, ότι ξύπνησα ένα πρωί και πήγα στην Ικαρία να φάω ντολμαδάκια γιαλαντζί.

Θα δεχθώ απόλυτα ότι η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες. Δεν θα επαναληφθεί. Η εικόνα αδίκησε τις προθέσεις μου».

Για το αν νιώθει την ανάγκη να πει συγγνώμη απάντησε: «Τα ίδια άτομα που ήμασταν στο ελικόπτερο, ήμασταν σε ένα γεύμα 15 λεπτών.

Δεν είναι δυνατόν αυτό το θέμα να παίρνει τη διάσταση που πήρε την ίδια στιγμή που η αντιπολίτευση καλούσε σε συγκεντρώσεις στην Ικαρία. Είδατε κανέναν από τη ΝΔ να το αναδεικνύει. Η χώρα χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση. Στέκομαι στην πρόθεση της κριτικής και είμαι ανοιχτός στην κριτική. Όμως δεν πρόκειται να φτάσουμε και στο άλλο άκρο. Καταλαβαίνω ότι ορισμένοι ενοχλήθηκαν πως ένας κεντροδεξιός πρωθυπουργός πήγε στην Ικαρία».

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός είπε: «Υπάρχει η κριτική για ένα φάουλ που έγινε και υπάρχει και η απόσταση όλων αυτών που λέει η αντιπολίτευση».