Μητσοτάκης για Rafale: Η παραλαβή τους θα ολοκληρωθεί το 2024 – Το μήνυμα προς την Τουρκία

Στις 12:45 προσγειώθηκε σήμερα το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος Rafale στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.

Νωρίτερα, τα γαλλικά μαχητικά είχαν πραγματοποιήσει διέλευση πάνω από την Ακρόπολη.

Κατά το καλωσόρισμα των αεροσκαφών, ο πύργος ελέγχου ανέφερε: «Καλωσορίσατε στο νέο σας σπίτι. Καλές προσγειώσεις με ασφάλεια».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του σμήνους των Rafale τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η 332 Μοίρα πετά στο μέλλον».

Μετά την προσγείωση στην 114 Πτέρυγα Μάχης, τα αεροσκάφη πέρασαν κάτω από αψίδα νερού και κατευθύνθηκαν στο χώρο μπροστά από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία όπου τα πληρώματά τους αποβιβάστηκαν.

Ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και ο καθιερωμένος αγιασμός.

Μητσοτάκης: Απαλλάσσονται από κάθε φόρο τα επιδόματα επικινδυνότητας στις Ενοπλες Δυνάμεις

Οπρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της τελετής άφιξης των Rafale στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την άρση φόρων στα επιδόματα επικινδυνότητας των στελεχών των Eνόπλων Δυνάμεων.

Τα πτητικά, καταδυτικά, επιδόματα αλεξιπτωτιστού κλπ., φορολογούνταν με 15%, γεγονός που μείωνε δραματικά τον μισθό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρει πως η άρση του φόρου έρχεται ως μια ανταπόδοση από πλευράς της πατρίδας προς τις υπηρεσίες που τις παρέχουν.

Ετσι, τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα που αφορούν πτήσεις, επιχειρήσεις αλεξιπτωτιστών, υποβρυχίων, υποβρύχιες καταστροφές, απαλλάσσονται από κάθε φόρο. Το μέτρο αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Θα ισχύει και για αποζημιώσεις στελεχών που παρέχουν ιατρική βοήθεια με αεροπορικά μέσα. «Είναι η ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης της Πολιτείας για εκείνους που αγρυπνούν για να προοδεύει η Ελλάδα με ασφάλεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παραλαβή τους θα ολοκληρωθεί το 2024 – Το μήνυμα προς την Τουρκία

Ένα χρόνο νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, το 2024 και όχι το 2025 θα ολοκληρωθεί η παραλαβή και των 24 μαχητικών αεροσκαφών Rafale ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τανάγρα κατά την τελετή παραλαβής των πρώτων 6 Rafale από τη Γαλλία.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε προς την Τουρκία ότι με την αγορά των Rafale αλλά και των άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη «η Ελλάδα κλείνει την πόρτα σε κάθε απειλή αλλά κρατά ανοιχτά τα παράθυρα του διαλόγου».

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης η Ελλάδα έχει κυρίως τη δύναμη των επιχειρημάτων και όχι τόσο των όπλων, καθώς τα δεύτερα αποτρέπουν τις προκλήσεις ενώ τα επιχειρήματα επιτρέπουν τις συγκλίσεις.