Μητσοτάκης σε αγρότες: Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις

«Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις και με καλή διάθεση και μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους αγρότες.

«Πρόθεσή μου είναι να σας ακούσω όλους και στη συνέχεια να σας παρουσιάσω κάποιες προτάσεις που έχουμε επεξεργαστεί για τα ζητήματα που υποψιαζόμαστε ότι θα μας θίξετε», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της συνάντησης με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις και με καλή διάθεση και μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο που θα λαμβάνει υπόψιν τους δικούς σας δικαιολογημένους προβληματισμούς αλλά και ότι τα δημοσιονομικά είναι περιορισμένες. Γνωρίζετε ότι πολλοί κλάδοι πάντα από την κυβέρνηση έχουν αιτήματα και προσδοκίες και η κυβέρνηση πρέπει να βλέπει το όλον και να λαμβάνει υπόψιν την διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης», τόνισε ακόμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της συνάντησης με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του πρωθυπουργού:

Μεγάλο το ενδιαφέρον όπως βλέπετε, θέλαμε καταρχάς να σας καλωσορίσουμε στην σημερινή συνάντηση και να σας πω εξαρχής ότι πρόθεσή μου να σας ακούσω εφόσον επιθυμείτε να τοποθετηθείτε όλοι και στη συνέχεια να σας παρουσιάσω κάποιες προτάσεις τις οποίες έχουμε επεξεργαστεί για τα ζητήματα τα οποία υποψιαζόμαστε ότι θα μας δείξετε. Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις και ότι προσεγγίζουμε κι εμείς αυτή τη συνάντηση με κλίμα καλής διάθεσης όπως νομίζω ότι έχουμε επιδείξει όλο αυτό το διάστημα και νομίζω ότι μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο όποιος θα λαμβάνει υπόψιν τους δικούς σας δικαιολογημένος προβληματισμούς αλλά θα σε υπολογίζω.

Το γεγονός ότι τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας είναι δεδομένα και περιορισμένα και άμα δείτε τα πράγματα από τη δική μας πλευρά θα αντιληφθείτε κάτι το οποίο το γνωρίζετε γιατί είστε μέσα στην κοινωνία ότι πολλοί κλάδοι, πολλές κοινωνικές ομάδες πάντα έχουν αιτήματα και προσδοκίες και κάθε απόφαση της κυβέρνησης πρέπει να βλέπει το όλον και να λαμβάνει υπόψη και τη διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Έχουμε όσο χρόνο χρειάζεται να συζητήσουμε να συζητήσουμε τα θέματα εκτενώς αλλά προκειμένου να μπορείτε να τοποθετηθείτε όλοι θα ήθελα να είσαι λίγο συγκρατημένοι στις τοποθετήσεις σας για να μπορούμε να απαντήσουμε.

Η τοποθέτηση του Ρίζου Μαρούδα, προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας:

Έχετε πει ότι έχουμε δίκαιο έχουμε πολλά προβλήματα στον αγροτικό τομέα και θέλουμε ουσιαστικές λύσεις για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να βρεθούμε στα χωριά μας που είναι κι αυτό ένα ζητούμενο για την ύπαιθρο σε χέρι πόσοι και υπάρχουν και αρκετά νέα παιδιά και στα μπλόκα που δίνουν τη μάχη της παραμονής στο επάγγελμα και ταυτόχρονα μπορούμε να συνεχίσουμε να παράγουν να καλλιεργούμε και να υπάρχουν τρόφιμα ποιοτικά και φθηνά όπως η χώρα μας μπορεί να βγάλει ευχαριστώ πολύ αυτά τα προβλήματα που έχουμε αλλά ιδιαίτερα με το κόστος και τις τιμές είναι ένα πρόβλημα το οποίο αυτή τη στιγμή μας εμποδίζει και φαίνεται και στην μείωση του αγροτικό πληθυσμό με αυτό το δίκιο των αιτημάτων που έχουμε ερχόμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις περιμένουμε.

Από την κυβέρνηση να κάνει εξαγγελίες υπάρχει δυνατότητα υπάρχει και η δημοσιονομική δυνατότητα εφόσον υπάρχει θέληση να βρούμε λύσεις.

Οι αγρότες γνωστοποίησαν τα ονόματα των 15 αντιπροσώπων τους που αποτελούν την επιτροπή και είναι τα εξής:

  • Σωκράτης Αλειφτήρας (εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας)
  • Διαμαντής Διαμαντόπουλος (πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)
  • Κωνσταντίνος Καναβίδης (Έβρος)
  • Σάββας Κεφαλάς (πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς)
  • Νίκος Κούτρας
  • Χρήστος Λυγδής (Φθιώτιδα)
  • Ρίζος Μαρούδας (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας)
  • Γιάννης Παναγής (αντιπρόεδρος Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)
  • Χρήστος Πάντζιος (Αλμυρός)
  • Ευάγγελος Παπαγιαννούλης (Κιλελέρ)
  • Γιάννης Σδράλης (Τρίκαλα)
  • Γιώργος Σιδηρόπουλος (Πέλλα)
  • Κώστας Τζέλλας (Καρδίτσα)
  • Χρήστος Τσιπέλης (Ορμύλια Χαλκιδικής)
  • Κώστας Χατζηπαραδείσης (Λαγκαδάς)