Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: «Διπλό» SMS, απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείσιμο δρόμων

Νέο “crash test” το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Τα μέτρα που ισχύουν παραμονή και ανήμερα του νέου χρόνου.

“Η Αθήνα από τις 22:00 έως τις 05:00 θα είναι «νεκρή πόλη»”!

Η φράση αυτή ανήκει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη και είναι χαρακτηριστική της ανησυχίας που υπάρχει στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης νέου κύματος της πανδημίας.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για απόψε και αύριο θα είναι σαν τα Χριστούγεννα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη πιο αυστηρό.

Στο δρόμο θα βρεθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν φτάσει πληροφορίες για κορονο-πάρτι, τα οποία προκαλούν μεγάλο φόβο για νέα, μαζική διασπορά του επικίνδυνου ιού.

Επιπλέον «πονοκέφαλος» οι… διαφημίσεις μέσω social media ρεβεγιόν με τη συμμετοχή καλλιτεχνών.

Στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως τα μεγάλα σπίτια (επαύλεις), τα οποία εκμισθώνονται μέσω airbnb για μικρό διάστημα πριν την Πρωτοχρονιά, ακριβώς για να διοργανωθούν πριβέ πάρτι. Οι κανόνες για συμμετοχή είναι αυστηροί: «Δεν ανεβάζουμε φωτογραφίες και βίντεο στα social media» η… προσταγή των διοργανωτών.

Συναγερμός και για τυχόν παράνομη λειτουργία χαρτοπαιχτικών λεσχών ή συγκεντρώσεις για χαρτί σε σπίτια, καθώς ανάλογα φαινόμενα είχαν παρατηρηθεί στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όπου υπάρχει υποψία ή καταγγελία για παράβαση, θα ενημερώνεται η εισαγγελία και οι παραβάτες θα συλλαμβάνονται και θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη κα με πρόστιμα.

Μετά τις 22:00, οπότε και απαγορεύεται η κυκλοφορία στους δρόμους, θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος στα αυτοκίνητα, τόσο για τον κωδικό στο sms προς το 13033, όσο και για τον αριθμό των επιβατών.

Κεντρικοί λεωφόροι και δρόμοι αναμένεται να κλείσουν, όπως και σταθμοί των μετρό.

Τα μέτρα ισχύουν για όλη την Ελλάδα.