Νεκρός πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας (vid)

Ένας 33χρόνος Ιπτάμενος που άνηκε στην ομάδα επιδείξεων ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας ξεψύχησε στην άσφαλτο βυθίζοντας στο πένθος την Κρήτη

Ο Ιπτάμενος, μέλος της επίλεκτης ομάδας με το F-16 επιδείξεων είχε νωρίτερα απογειωθεί για την αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών που είχαν παραβιάσει τον Εθνικό Ενάεριο Χώρο.

ΧΑΘΗΚΕ Ο ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΩΝ F-16

«Κατέκτησες τους ουρανούς και χάθηκες στον δρόμο» Με αυτά τα λόγια συντοπίτης του 33χρόνου Υποσμηναγού, Εμμανουήλ Γαρεφαλάκη, αποχαιρέτησε τον επίλεκτο πιλότο των F16 που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στα Χανιά με την μοτοσικλέτα του.

Ο Ιπτάμενος άνηκε στην επίλεκτη Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» και είχε καθήκοντα αφηγητή. Η φωνή του κυριαρχούσε σε παρελάσεις και επιδείξεις της Πολεμικής Αεροπορίας δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στις εντυπωσιακές πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών.

Τραγική λεπτομέρεια όπως λένε φίλοι του από την Κρήτη πως λίγες ημέρες πριν από το δυστύχημα είχε πετάξει επιστρέφοντας στο Καστέλι από άσκηση πάνω από το χωριό του για να χαιρετίσει τους δικούς του.

Το πρωί του τραγικού δυστυχήματος το οποίο έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην λεωφόρο Σούδας ο Ιπτάμενος είχε αναχαιτίσει τουρκικά μαχητικά.