Noval Property: Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των μετοχών στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών – Η ανακοίνωση για το μετοχικό κεφάλαιο

To Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα εκπροσώπους της Διοίκησης, στελέχη και συνεργάτες της Νοval Property με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Παναγιώτης Καπετανάκος, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.

Ο Παναγιώτης Καπετανάκος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.

«Η υπερκάλυψη της δημόσιας προσφοράς της Noval Property, αποτελεί σαφή απόδειξη της εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού στο στρατηγικό και επενδυτικό πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας. Η Νoval Property διαθέτει σήμερα ένα σύγχρονο χαρτοφυλάκιο ακινήτων με υψηλή εμπορευσιμότητα και σημαντική γεωγραφική διασπορά, που την κατατάσσει δεύτερη μεταξύ των υφιστάμενων Εταιρειών Ακίνητης Περιουσίας στην Ελλάδα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιάννος Κοντόπουλος προσθέτοντας πως «η ελληνική αγορά κινείται πλέον δυναμικά αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας τις εταιρείες που έχουν ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Noval Property κ. Παναγιώτης Καπετανάκος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι μία ημέρα μεγάλης χαράς για την εισαγωγή της Noval Property στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών μας. Μας κάνει υπερήφανους το γεγονός ότι μας εμπιστεύτηκαν και έγιναν μέτοχοί μας, δίπλα στη Viohalco, η EBRD, 87 Έλληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές και 4.752 Έλληνες ιδιώτες επενδυτές. Παρά τη δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο του listed real estate στην Ελλάδα και διεθνώς, η δημόσια προσφορά υπερκαλύφθηκε 2,3 φορές. Και ίσως ακόμα πιο σημαντικό υπερκαλύφθηκε εξίσου από ιδιώτες επενδυτές και θεσμικούς επενδυτές. Η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο είναι η επιτυχής ολοκλήρωση ενός κεφαλαίου. Καθιστά τη Noval Property ακόμα πιο ισχυρή ως εταιρεία. Παράλληλα, και πιο σημαντικά, είναι η απαρχή μίας νέας πρόκλησης. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους μετόχους μας ότι θα συνεχίσουμε, με προσεκτικά βήματα, την σκληρή δουλειά με προσήλωση στην επίτευξη όσο το δυνατόν καλύτερων αποδόσεων».

Καπετανάκος: Σήμερα είναι μία ημέρα μεγάλης χαράς για την εισαγωγή της Noval Property στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών μας.

Τέλος, απευθύνοντας χαιρετισμό η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Βασιλική Λαζαράκου δήλωσε: «Χαιρετίζω την εισαγωγή της Noval Property στο Χρηματιστήριο. Σε μια περίοδο που διεθνώς η αγορά εμπορικών ακινήτων αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, η Noval Property περνά τις πύλες του ΧΑ προσδίδοντας μεγαλύτερο βάθος στην αγορά και με ένα επενδυτικό σχέδιο για να προσθέσει αξία στους μετόχους. Με την εισαγωγή στο ΧΑ η θυγατρική του ομίλου Viohalco βάζει τις βάσεις για καλύτερες επιχειρηματικές επιδόσεις προς όφελος και της εθνικής οικονομίας».

Μετοχικό κεφάλαιο

Η «ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ», με τον διακριτικό τίτλο «NOVAL PROPERTY» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το μετοχικό κεφάλαιό της ανέρχεται στο ποσό των €316.079.895, διαιρούμενο σε 126.431.958 κοινές, ονοµαστικές, άυλες, μετά ψήφουμετοχές, ονομαστικής αξίας €2,50 έκαστη.

Η ανακοίνωση για την έκβαση της δημόσιας προσφοράς 

Εχθές η Noval Property προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

Η «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Ανώνυμη Εταιρεία» και η «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία», ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι και Σύμβουλοι Έκδοσης, και οι «ΑΛΦΑ Τράπεζα Ανώνυμη Εταιρεία» και «Τράπεζα Πειραιώς Ανώνυμος Εταιρεία», ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι, της δημόσιας προσφοράς των νέων κοινών, άυλων, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών («Νέες Μετοχές») της εταιρείας «ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» («Εταιρεία») που εκδίδονται στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων («Αύξηση»), μέσω δημόσιας προσφοράς («Δημόσια Προσφορά») δυνάμει της από 17.05.2024 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου («Διοικητικό Συμβούλιο» ή «Δ.Σ.») της Εταιρείας κατ’ ενάσκηση της παρασχεθείσας, με την από την 04.09.2023 απόφαση της Έκτακτης Αυτόκλητης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, εξουσιοδότησης προς τούτο, σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Τρίτης 28.05.2024 και Παρασκευής 31.05.2024, ανακοινώνουν τα ακόλουθα:

Την Παρασκευή 31.05.2024 ολοκληρώθηκαν επιτυχώς η Δημόσια Προσφορά και η διάθεση μέσω αυτής 17.388.025 νέων κοινών, ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών της Εταιρείας («Νέες Μετοχές»).

Δυνάμει της από 31.05.2024 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, η τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών («Τιμή Διάθεσης») καθορίστηκε σε €2,78 ανά Νέα Μετοχή για το σύνολο της Δημόσιας Προσφοράς (Ειδικοί και Ιδιώτες Επενδυτές).

Τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια της Αύξησης, πριν από την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης, ανέρχονται σε €48,34 εκατ. (ήτοι €2,78*17.388.025 Νέες Μετοχές).

Η συνολική έγκυρη ζήτηση στην Τιμή Διάθεσης €2,78 ανήλθε σε 39.592.341 μετοχές (ήτοι, ποσό €110,07 εκατ.), υπερκαλύπτοντας τις προς διάθεση 17.388.025 Νέες Μετοχές μέσω Δημόσιας Προσφοράς, κατά 2,28 φορές περίπου.

Οι συνολικά 17.388.025 Νέες Μετοχές που διατέθηκαν μέσω της Δημόσιας Προσφοράς, κατανεμήθηκαν βάσει της έγκυρης ζήτησης που εκδηλώθηκε στην Τιμή Διάθεσης, ως εξής:

  • 7.824.612 Νέες Μετοχές (45% του συνόλου της Δημόσιας Προσφοράς) σε Ιδιώτες Επενδυτές, επί συνολικού αριθμού 19.697.469 μετοχών για τις οποίες εκδηλώθηκε έγκυρη ζήτηση στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών (δηλαδή, ικανοποιήθηκε το 39,7% της εκδηλωθείσας ζήτησης στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών, η οποία αφορούσε σε 4.907 αιτήσεις), και
  • 9.563.413 Νέες Μετοχές (55% του συνόλου της Δημόσιας Προσφοράς) σε Ειδικούς Επενδυτές, επί συνολικού αριθμού 19.894.872 μετοχών για τις οποίες εκδηλώθηκε έγκυρη ζήτηση στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών (δηλαδή ικανοποιήθηκε το 48,1% της εκδηλωθείσας ζήτησης στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών και στην Τιμή Διάθεσης, η οποία αφορούσε σε 100 αιτήσεις).

Σύμφωνα με τη σύμβαση αναδοχής που συνήφθη μεταξύ της Εταιρείας, των Συντονιστών Κύριων Αναδόχων και των Κύριων Αναδόχων, οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι και οι Κύριοι Ανάδοχοι δεν ανέλαβαν καμία δέσμευση ανάληψης τυχόν αδιάθετων Νέων Μετοχών. Επιπλέον, σημειώνεται ότι οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι και οι Κύριοι Ανάδοχοι δεν υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στη Δημόσια Προσφορά για δικό τους λογαριασμό, με εξαίρεση τον Συντονιστή Κύριο Ανάδοχο Eurobank, ο οποίoς υπέβαλε αίτηση για 266.000 Νέες Μετοχές για ίδιο λογαριασμό στη Δημόσια Προσφορά και ανέλαβε 105.655.

Σημειώνεται, επίσης, ότι, δυνάμει της από επίσης 04.06.2024 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας ολοκληρώθηκε η μετατροπή ομολογιών του κοινού και υπό όρους υποχρεωτικά μετατρέψιμου σε μετοχές της Εταιρείας ομολογιακού δανείου («ΜΟΔ»), το οποίο εξέδωσε η Εταιρεία στις 05.10.2023, με την έκδοση 1.576.769 νέων κοινών, ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας €2,50 («Εκ Μετατροπής Μετοχές»), σύμφωνα με τους όρους του και τιμή μετατροπής €2,78. Οι Εκ Μετατροπής Μετοχές θα αναληφθούν στο σύνολό τους από την EBRD, ενώ δεν αποτελέσαν αντικείμενο της Δημόσιας Προσφοράς, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο από 22.05.2024 Ενημερωτικό Δελτίο της Εταιρείας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σύλληψη 45χρονου για κακοποίηση 6χρονου κοριτσιού
17 Οκτωβρίου, 2024
Ο ΕΦΕΤ ΑΜ-Θ αποσύρει παρτίδα συσκευασμένων αποξηραμένων βερίκοκων Τουρκίας
17 Οκτωβρίου, 2024
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Μειώθηκαν ξανά τα επιτόκια – Στο 3,25% το επιτόκιο καταθέσεων
17 Οκτωβρίου, 2024
Μοτοσικλέτα παρέσυρε και τραυμάτισε πεζό στη Θεσσαλονίκη – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι και τα πόδια
17 Οκτωβρίου, 2024
Διάγγελμα Νετανιάχου για τον θάνατο του Σινουάρ: Το κακό υπέστη σοβαρό πλήγμα – Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει
17 Οκτωβρίου, 2024
Γυναίκα έπεσε σε φρεάτιο ενώ περπατούσε στο δρόμο – Τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
17 Οκτωβρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Π. Μαρινάκης στοχοποιεί το συνδικαλιστικό κίνημα στο ΕΣΥ
17 Οκτωβρίου, 2024
Super League: Αλλαγή ώρας στα παιχνίδια Αστέρας – Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός – Άρης
17 Οκτωβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη του γιατρού για τον θάνατο 14χρονης μετά από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου
17 Οκτωβρίου, 2024
Συνάντηση Π.Μαρινάκη με τον ΥΜΑΘ Κ.Γκιουλέκα- «Τα παραδοτέα έργα αντικαθιστούν τα μεγάλα λόγια των προηγούμενων δεκαετιών»
17 Οκτωβρίου, 2024