Πανελλήνια συγκίνηση: Κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπο του Θοδωρή Ιακωβίδη

O Θοδωρής Ιακωβίδης συγκλόνισε την Ελλάδα με τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα του στην άρση βαρών των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο θρύλος του αθλήματος, Πύρρος Δήμας, ανέλαβε τις δικές του ευθύνες για τα δάκρυα του Έλληνα αθλητή.

Ο Δήμας είναι σήμερα γενικός γραμματέας στην ομοσπονδία και τα προηγούμενα χρόνια διατέλεσε και πρόεδρος του ΕΟΑΒ, γεγονός που τον οδήγησε σε μία σχετική ανάρτηση στα social media, μετά το ξέσπασμα του Ιακωβίδη.

Η ανάρτηση του Πύρρου Δήμα για τον Θοδωρή Ιακωβίδη

«Είμαι μέρος του ελληνικού αθλητισμού και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν για τα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη στο Τόκυο. Μπορώ να σας αναλύσω την κατάσταση στην ΕΟΑΒ από το 2004 και μετά για να βγάλετε οι ίδιοι τα συμπεράσματα σας.
Από τα Ολυμπιακά Ακίνητα που έμειναν αναξιοποίητα στην ντροπή του 2008, από την οικονομική κρίση στην πολιτική στοχοποίηση του 2015. Πιστεύω πως η ιστορία του Θοδωρή είναι με έναν τρόπο αυτή η ιστορία των δυσκολιών που περάσαμε τα 10 τελευταία χρόνια. Τα λάθη μου αρκετά, αλλά όποιος προσπαθεί κάνει και λάθη. Οι ευθύνες μου μεγάλες. Τώρα ακόμα μεγαλύτερες. Με συγχωρείς Θοδωρή. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Για τον Ιακωβίδη και κάθε Ιακωβίδη».

Στο πλευρό του Θοδωρή Ιακωβίδη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Κύμα συγκίνησης και συμπαράστασης στο πρόσωπο του Θοδωρή Ιακωβίδη έχει ξεσπάσει στα social media, μετά το ξέσπασμα του Έλληνα πρωταθλητή της Άρσης Βαρών στις δηλώσεις του με την ολοκλήρωση του αγώνα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μεταξύ όλων αυτών που έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό του αρσιβαρίστα ξεχωρίζει και το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο πρωταθλητής του ΝΒΑ ανήρτησε φωτογραφία του δακρυσμένου Ιακωβίδη στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, προσθέτοντας μία καρδιά και μία προσευχή για τον 30χρονο, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Άρση Βαρών, λόγω των δυσκολιών που τον υποχρεώνουν να τερματίσει την καριέρα του.

Πετρούνιας – Το συγκλονιστικό μήνυμα στον Ιακωβίδη – «Να προχωράς με τη δύναμη της ψυχής σου»

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης συγκίνησε όλους τους Έλληνες με την ανακοίνωσή του να αποσυρθεί από την άρση βαρών.

«Έχω κουραστεί πολύ και δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά επειδή ξέρει την κατάστασή σου. Κι εγώ δεν το αντέχω άλλο αυτό» δήλωσε ο έλληνας πρωταθλητής μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματός του, στην κατηγορία των 96 κιλών στην Άρση Βαρών στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ανάλογη ήταν και η ανάρτηση του Χρυσού Ολυμπιονίκη, Λευτέρη Πετρούνια. Ανέβασε τη φωτογραφία του Θοδωρή Ιακωβίδη και έγραψε στο InstaStory: «Να προχωράς με τη δύναμη της ψυχής σου, να μην περιμένεις τίποτα από κανέναν».