Πέθανε ο δολοφόνος του Διονύση Μπελόκα

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 84 ετών, όντας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας του συνταξιούχου αστυνομικού Διονύση Μπελόκα. Το φονικό είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Λαμπετίου και του Πύργου το 2015.

Όπως γράφει το patrisnews.gr επτά χρόνια μετά, ο δράστης του στυγερού φονικού, φεύγει από την ζωή σε ηλικία 84 ετών, όντας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Η είδηση έγινε γνωστή σήμερα το πρωί, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατος του οφείλεται σε φυσικά αίτια.

Το φονικό

Το κακό συνέβη μέρα μεσημέρι, στις 21 Οκτωβρίου του 2015, στο κέντρο του Λαμπετίου, στην αγορά του χωριού, μπροστά στα μάτια δεκάδων πολιτών. Ο 77χρονος τότε δολοφόνος έφτασε με τη φρέζα του στο κέντρο του χωριού κρατώντας μια κυνηγετική καραμπίνα. Πλησίασε στα τραπέζια του καφενείου εκεί που ο Σάκης Μπελόκας και η παρέα του συζητούσαν. Αρχικά είπε στους θαμώνες «κάντε άκρη θα τον καθαρίσω. Οι άλλοι δεν φταίτε τίποτα» και αφού έρβισε το θύμα, πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής.

Ο δράστης χτύπησε τον άτυχο συνταξιούχο αστυνομικό στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα, ενώ χρησιμοποίησε και σκάγια για το κυνήγι αγριογούρουνου με μεγάλη διατρητική ικανότητα. Την ίδια στιγμή τα μέλη της παρέας του θύματος δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν, ούτε καν να τον μεταπείσουν. Μετά τους πυροβολισμούς, έπεσαν πάνω του να πάρουν το όπλο και εκτιμάται πως έπεσαν ακόμα δύο πυροβολισμοί στον αέρα. Οι θαμώνες του καφενείου ακινητοποίησαν το δράστη και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς που έφτασαν άμεσα στο σημείο.