Πολάκης: «Ήρθε ο νους στην κεφαλή» τώρα, που θρηνήσαμε 5.300 νεκρούς

Δικαιωμένος αισθάνεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, αναφορικά με τον κορονοϊό και τις επισημάνσεις του το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Κρήτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος τον δικαιώνει σε όλα έλεγε σχετικά με φάρμακα που θα μπορούσαν να χορηγηθούν σε ασθενείς με κορονοϊό, μέχρι να προχωρήσει σε ένα μεγάλο ποσοστό ο εμβολιασμός.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, εξηγεί ότι την περασμένη Τρίτη ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο η τρίτη φάση δοκιμών ενός φαρμάκου που εγείρει ελπίδες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς «τώρα πλέον χρειαζόμαστε φάρμακα συμπληρωματικά με τα εμβόλια που διατίθενται». Επίσης, όπως ενημερώνει ο κ. Μόσιαλος, την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε ανακοίνωση που ενθαρρύνει τη χρήση tocilizumab και sarilumab για τη θεραπεία σοβαρών περιπτώσεων COVID-19. Τα παραπάνω είναι φάρμακα που αναπτύχθηκαν αρχικά για τη βελτίωση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας, και εμποδίζουν τη σηματοδότηση της κυτοκίνης IL-6, ενός βασικού ρυθμιστή της ανοσο-απορρύθμισης και της φλεγμονής σε σοβαρές περιπτώσεις COVID-19.

Ο κ. Πολάκης από την πλευρά του, απαντά στον καθηγητή και αποκαλύπτει ότι υπάρχουν, εκτός από τα παραπάνω, μονοκλωνικά αντισώματα δύο εταιρειών (η βαμλαμινιβαμπη της Lilly και ο συνδυασμός δυο αντισωμάτων της REGENERON ) που βρίσκονται στη φάση 3. Τονίζει, επίσης, ότι υπάρχει ο συνδυασμός βαρισιτινιμπης-ρεμντεσιβιρης.

Τα παραπάνω, είτε δοκιμάζονται στην Ελλάδα, είτε χορηγούνται, ήδη, σε βαριά περιστατικά.

«Τώρα που θρηνήσαμε 5.300 νεκρους,που φαίνεται πως ο εμβολιασμός θα καθυστερήσει και εν όψη «τρίτου κύματος» φαίνεται πως «ήρθε ο νους στην κεφαλή» μερικών μερικών …..(αλλά όχι σε όλους…..). ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ….. όπως είπες κύριε Μόσιαλε στην πρώτη σου ανάρτηση», καταλήγει ο Παύλος Πολάκης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Παύλος Πολάκης:

ΟΤΑΝ ΤΑΛΕΓΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ,δεχόμουν επιθέσεις και από καθηγητές .
Κρατάω την αποδοχή «μέχρι την ολοκλήρωση του εμβολιασμού χρειαζόμαστε φάρμακα» από το Μόσιαλο .

Του συμπληρώνω πως εκτός από αυτά που αναφέρει στην ανάρτηση του και τα οποία είναι στη φάση 2 των Μελετών ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΑΣΗ 3 .
Το ένα μάλιστα η βαμλαμινιβαμπη της Lilly έχει πάρει έκτακτη έγκριση από τον FDA από τις 9 Νοεμβρίου!
Το άλλο, ο συνδυασμός δυο αντισωμάτων της REGENERON δοκιμάζεται και σε νοσοκομεία στην Ελλάδα στα πλαίσια της διεθνούς πολυκεντρικής μελέτης που γίνεται !

ΕΠΙΣΗΣ πάλι εκτός από αυτά που αναφέρει υπάρχει ο συνδυασμός βαρισιτινιμπης-ρεμντεσιβιρης που και αυτός ο συνδυασμός ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ FDA το Νοεμβριο και δίνεται στις βαρειες περιπτώσεις!(η βαρισιτινιμπη υπάρχει στην Ελλάδα αλλά με χρήση για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα)

ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΦΩΝΑΖΩ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΒΑΜΛΑΜΙΝΙΒΑΜΠΗ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΣΩ Ε.Ο.Φ ΚΑΙ ΙΦΕΤ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΙΣΙΤΙΝΙΜΠΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΡΕΜΝΤΕΣΙΒΙΡΗ !!

Τώρα που θρηνήσαμε 5.300 νεκρους,που φαίνεται πως ο εμβολιασμός θα καθυστερήσει και εν όψη «τρίτου κύματος» φαίνεται πως «ήρθε ο νους στην κεφαλή» μερικών μερικών …..(αλλά όχι σε όλους…..)

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ….. όπως είπες κύριε Μόσιαλε στην πρώτη σου ανάρτηση (φωτό 4)

Δείτε την ανάρτηση: