Προβλήματα χωρίς τέλος: Εγκλωβισμένοι στο κρύο, τους μεταφέρουν σε άλλα σπίτια

Τεράστια παραμένουν τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Ελπίδα σε πολλές γειτονιές της Αττικής.

Αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα από το χιόνι και οι δρόμοι δεν έχουν καθαριστεί.

Μάλιστα, η κατάσταση των δρόμων είναι και επικίνδυνη για τους πεζούς, αφού το χιόνι έχει μετατραπεί σε πάγο, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπου ναι μεν οι κεντρικές οδικές αρτηρίες έχουν καθαριστεί, ωστόσο στα στενά το πρόβλημα παραμένει.

Μετέφερε την 80χρονη μητέρα της σε άλλο σπίτι γιατί δεν είχε ρεύμα από τη Δευτέρα

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η κ. Δάφνη, κάτοικος Νέου Ψυχικού, η οποία περιέγραψε το Γολγοθά που ανεβαίνει τις τελευταίες ημέρες, αφού λόγω της κακοκαιρίας δεν είχε ρεύμα στο σπίτι της, και αναγκάστηκε να μεταφέρει την 80χρονη μητέρα της αλλού.

«Η μητέρα μου μένει στο Νέο Ψυχικό μαζί με τον 20χρονο γιο μου. Το σπίτι είναι απέναντι από το Σωτηρία, και ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί η βλάβη στην ηλεκτροδότηση από τη Δευτέρα το απόγευμα. Αναγκάστηκαν να φύγουν και να μείνουν σε συγγενικό σπίτι, ωστόσο ακόμα και εχτές το βράδυ δεν είχε αποκατασταθεί η βλάβη» περιέγραψε η κ. Δάφνη.

«Ο γιος μου δήλωσε ηλεκτρονικά τη βλάβη. Μετά πήρε δύο φορές τηλέφωνα και τον διαβεβαίωναν ότι θα φτιαχτεί. Την Τρίτη το βράδυ αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι. Είναι και άλλα σπίτια στη γειτονιά που δεν έχουν ρεύμα, είδα ο γιος μου ένα καλώδιο που έχει πέσει», εξήγησε η ίδια, ενώ πρόσθεσε ότι «Η μητέρα μου είναι 80 ετών με πολλά προβλήματα υγείας. Οι δρόμοι δεν έχουν ανοίξει όλοι».

«Είμαι νεφροπαθής – Περιμένω την Πυροσβεστική να με πάει για αιμοκάθαρση»

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχει αφήσει πίσω της η κακοκαιρία Ελπίδα, με πολλούς δρόμους στο κέντρο της Αθήνας να παραμένουν μέχρι και σήμερα απροσπέλαστοι. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Νίκος, νεφροπαθής, ο οποίος για να πάει αυτές τις ημέρες για αιμοκάθαρση αναγκάζεται να καλεί την Πυροσβεστική.

«Βρίσκομαι στην οδό Νεοπτολέμου στον Προφήτη Ηλία. Δεν ανεβαίνει τίποτα εδώ. Το τετράγωνο γύρω από εμένα είναι κλειστό. Είμαι νεφροπαθής και πρέπει να πάω για αιμοκάθαρση, πήρα την Πυροσβεστική, όπως ήρθε και την Τρίτη, και μου είπαν ότι θα έρθουν τα παιδιά. Δεν επιτρέπεται ο δήμος Αθηναίων να μην έχει καθαρίσει τις κεντρικές οδικές αρτηρίες. Η Υμηττού δεν έχει καθαριστεί ούτε η μισή», είπε ο κ. Νίκος.

«Ερχόταν ταξί και με πήγαινε για αιμοκάθαρση, αλλά δεν μπορεί να έρθει τώρα το ταξί. Πάω στο Λευκό Σταυρό. Με πήραν δύο παιδιά από την Πυροσβεστική γιατί γλιστρούσε, με έβαλαν στο τζιπ, και μετά τους πήρα τηλέφωνο και ήρθαν και με πήραν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι γονείς της παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Χολαργό χωρίς ρεύμα από τη Δευτέρα

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η κ. Τσιτσώνη, η οποία περιέγραψε τις δύσκολες ώρες που περνούν οι γονείς της, που από τη Δευτέρα το βράδυ δεν έχουν ρεύμα στο σπίτι τους στο Χολαργό.
«Οι γονείς μου είναι χωρίς ρεύμα από τη Δευτέρα το βράδυ. Ο πατέρας μου είναι τετραπληγικός και έχει μηχανική υποστήριξη και η μητέρα μου είναι με καρδιακή ανεπάρκεια. Ζούνε σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην οδό Περικλέους στο Χολαργό και είναι αδύνατη η μετακίνησή τους. Είναι ο πιο κεντρικός δρόμος του Χολαργού», περιέγραψε η κ. Τσιτσώνη.

«Εχτές άνοιξε ο δρόμος με εκχιονιστικό και τους πήγα τρόφιμα και power bank για να φορτίσουν τα τηλέφωνά τους. Δεν έχουν δυνατότητα να ζεσταθούν, να μαγειρέψουν. Από τη Δευτέρα τηλεφωνώ στο ΔΕΔΔΗΕ, έχουμε δηλώσει τη βλάβη και μας λένε ότι υπάρχουν πολλά περιστατικά και θα δουν τι θα κάνουν. Όλο σχεδόν το τετράγωνο εκεί έχει πρόβλημα, όπως ξέρω», πρόσθεσε η ίδια.