Πτώση αεροπλάνου: Το πλατάνι γλίτωσε την τραγωδία (vid)

Από θαύμα σώθηκε ο πιλότος ενός μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας πάνω σε σπίτι στην Πρώτη Σερρών.

Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από την Αλεξανδρούπολη και πετούσε χαμηλά στην είσοδο του χωριού, και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο προσέκρουσε σε πλάτανο με αποτέλεσμα να κοπεί το δεξί του φτερό, και το αεροσκάφος να πέσει πάνω σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν θύματα ή τραυματίες.

Ο 20χρονος πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο των Σερρών με μικρά αιματώματα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο. Κατά δήλωσή του στον πατέρα του μάλιστα, «θα πετούσα ξανά πολύ εύκολα αεροσκάφος».

Το βίντεο που εξασφάλισε αποκλειστικά το MEGA δείχνει την στιγμή της πρόσκρουσης και αποδεικνύει περίτρανα ότι από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς εκείνη την στιγμή υπήρχε κόσμος στην αγορά, πολίτες και διερχόμενα αυτοκίνητα.

Αν δεν ήταν το μεγάλο πλατάνι στο χωριό να ανακόψει την πορεία του αεροσκάφους, θα μιλούσαμε για δυστύχημα, κι όχι ατύχημα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο νεαρός πιλότος σπουδάζει στην Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας Αλεξανδρούπολης και ήταν μια απ’ τις πρώτες εκπαιδευτικές πτήσεις του, προκειμένου να συμπληρώσει ώρες και να πάρει το πτυχίο του.

Μέχρι τις 03:00 εμπειρογνώμονες βρέθηκαν στο σημείο για να συλλέξουν στοιχεία και να ξεκινήσουν οι έρευνες που θα δείξουν τι πήγε λάθος σε αυτή την πτήση.