Ραγκούσης: Μόνο μία βρώμικη Κυβέρνηση θα έφερνε αυτή τη δυσώδη τροπολογία

«Πυρά» εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στη Βουλή για την τροπολογία για την αρχή καταπολέμησης του μαύρου χρήματος.

«Μόνο μία βρώμικη Κυβέρνηση θα έφερνε αυτή τη δυσώδη τροπολογία ελέγχου και χειραγώγησης της Ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου κι εγκληματικού χρήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ήρθε ένας νόμος για να κρυφτεί πίσω από αυτόν μία απαράδεκτη τροπολογία που εμφανίστηκε νύχτα στο ελληνικό κοινοβούλιο και ακόμα χειρότερα εν μέσω πανδημίας, επιβεβαιώνοντας τους πιο σκληρούς επικριτές αυτής της κυβέρνησης που την χαρακτηρίζουν “αδίστακτη”, ίσως την πιο αδίστακτη που έχει γνωρίσει ο τόπος», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι «πλέον τον επικεφαλής της Αρχής δεν θα τον ορίζει η Δικαιοσύνη, αλλά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη» και συνέχισε: «Καταλύετε την ανεξαρτησία μίας ανεξάρτητης Αρχή που ήταν θεσμικά, νομοθετικά και συνταγματικά υποχρεωμένη να μάχεται για την καταπολέμηση του μαύρου και του εγκληματικού χρήματος, χειραγωγείτε αυτή την ανεξάρτητη Αρχή και θα ορίζετε πλέον εσείς τον επικεφαλής αυτής. Προφανώς, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται».

«Έχετε βαλθεί να επιβεβαιώσετε κύριε Τσιάρα όλους εκείνους που ανησυχούν για την πορεία της χώρας, όλους εκείνους που λένε και ξανά λένε ότι πάτε να κάνετε Κολομβία την Ελλάδα. Σας καταγγέλλουμε με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο για αυτή την απαράδεκτη και δυσώδη τροπολογία που φέρατε για την κατάλυση της ανεξαρτησίας της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος», κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Ραγκούσης:

-Ad-