«Σήκωσαν» μάρμαρα από τάφο – Τι λέει η γυναίκα του θανόντα (pics)

Με το στόμα ανοιχτό έμεινε οικογένεια που επισκέφτηκε σήμερα(20/08) το πρωί το μνημείο συγγενικού τους προσώπου στο κοιμητήριο στον Κούκο.

Άγνωστοι είχαν ξηλώσει όλα τα μάρμαρα από το μνημείο, έχοντας αφήσει μόνο το καπάκι (προφανώς γιατί είχε το όνομα) και τον σταυρό.

Συγκεκριμένα, σήμερα, την Πέμπτη και λίγο πριν τις 9:00 η σύζυγος, η κόρη και ο γαμπρός του θανόντα επισκέφτηκαν το μνημείο για να το καθαρίσουν και να ανάψουν το καντηλάκι. Η εικόνα που αντίκρισαν τους σόκαρε καθώς δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως κάποιοι είχαν ξηλώσει και είχαν πάρει τα μάρμαρα του μνημείου.

Άμεσα απευθύνθηκαν στον υπεύθυνο στο Γραφείο του Κοιμητηρίου στον Κούκο ενώ το γεγονός κατήγγειλαν και στο γραφείο του αρμόδιου αντιδημάρχου. Όπως τους τόνισαν από το γραφείο, μέχρι τώρα είχαν καταγραφεί κλοπές σε μπρούτζινα μέρη των μνημείων αλλά για μάρμαρα δεν τους είχε τύχει.

Το TheNewspaper.gr επικοινώνησε με τη σύζυγο του θανόντα, κ. Ελένη Φούσκη η οποία αντίκρισε μαζί με την κόρη της και τον γαμπρό της το «γυμνό» μνημείο και μας είπε τα εξής: «Όταν είδα το μνημείο από μακριά, στην αρχή πίστεψα πως έκανα λάθος και δεν ήταν αυτό. Στη συνέχεια όταν πήγα από κοντά και το είδα, μετά το αρχικό σοκ, σκέφτηκα μήπως πήγαν να κάνουν εκταφή αλλά σκέφτηκα πως αυτό γίνεται παρουσία της οικογένειας. Δεν ήθελα να πιστέψω πως κάποιοι ξήλωσαν τα μάρμαρα για να τα κλέψουν. Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω. Καταγγείλαμε το γεγονός στον υπεύθυνο του κοιμητηρίου και στο γραφείο του αντιδημάρχου, που μας είπαν πως θα μεριμνήσουν να αντικαταστήσουν τα μάρμαρα. Είναι απίστευτο για του πού έχουμε φτάσει ως κοινωνία. Ο Θεός να τους συγχωρέσει αυτούς που βεβήλωσαν τον τάφο του άντρα μου»

Πηγή: TheNewspaper.gr