SMS 13033 – Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η απάντηση για το αν καταργούνται

«Διανύουμε κρίσιμο διάστημα. Συνεχίζουμε την παρακολούθηση της επιδημιολογικής εικόνας. Τα δεδομένα των 7 προηγούμενων ημερών θα καθορίζουν τις αποφάσεις. Με πολύ προσεκτικά βήματα το άνοιγμα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα, ο Χρήστος Ταραντίλης, συμπλήρωσε: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων».

Αναφορικά με τα εμβόλια σχολίασε: «Δυναμικός ο ρυθμός των εμβολιασμών, εξαρτάται από την ποσότητα των εμβολίων που έρχονται στη χώρα. Πρέπει να επιμείνουμε στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος για τις παραδόσεις των εμβολίων. Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ποσότητες εμβολίων και να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός».

Σε ερώτηση για το SMS και την απαγόρευση κυκλοφορίας, δύο μέτρα που δεν έχουν καταργηθεί μετά το άνοιγμα της αγοράς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

«Σημαντικό να τηρούνται τα υπάρχοντα μέτρα, ώστε να μην αφήσουμε την πανδημία να ξεφύγει. Μπορεί να επεκταθεί εκθετικά πολύ γρήγορα, αλλά είναι δύσκολο να μαζευτεί. Θέλουμε να κρατήσουμε ελεγχόμενη τη διασπορά. Οι μεταλλάξεις μπορεί να αντιμετωπίζονται από τα υπάρχοντα εμβόλια και να μην είναι πιο επικίνδυνες, αλλά είναι πιο μεταδοτικές.

Κατά κανόνα τηρούνται τα μέτρα από τον κόσμο. Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι ότι γίνονται μετρήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μετά γίνονται εισηγήσεις από την Επιτροπή και η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις».