Σοκάρει και τρομάζει! Εφιαλτικές προβλέψεις Σαρηγιάννη για τα ημερήσια κρούσματα

Για άλλη μια φορά χθες, ξεπεράσαμε τις 3.000 μολύνσεις με τα νοσοκομεία να δέχονται μεγάλη πίεση και σε πολλά από αυτά μετά την εφημερία τους να υπάρχουν ελάχιστα κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ.

Την ίδια στιγμή ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκανε εφιαλτικές προβλέψεις για 8.000 κρούσματα την ημέρα ενώ και για τα θύματα είπε ότι θα είναι σαν να πέφτει κάθε μέρα ένα αεροπλάνο.

Σοκάρουν και τρομάζουν τα όσα είπε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, για το τι θα πρέπει να περιμένουμε στη χώρα μας, τον μήνα που διανύουμε με τον κορωνοϊό.

Χτύπησε το καμπανάκι για έκρηξη κρουσμάτων στα τέλη του μήνα μετά και την επιστροφή των εκδρομέων από τα νησιά στα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Η ανάμιξη θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη διασπορά και ένα αυξητικό κύμα κατά τα τέλη Σεπτέμβρη. Τέλη Σεπτέμβρη και αρχές Οκτωβρίου σε εβδομαδιαίο κυλιόμενο μέσο όρο θα φτάσουμε 7.000 με 8.000 κρούσματα ημερησίως.»

Ακόμη πιο δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του καθηγητή για τον αριθμό των θανάτων που θα καταγράφει η χώρα μας τον επόμενο μήνα.

«Από 21 Οκτωβρίου περίπου θα φτάσουμε στους 60 νεκρούς ανά ημέρα ως συνέπεια της αύξησης των νοσούντων και των διασωληνωμένων. Εδώ φανταστείτε 1 γεμάτο πούλμαν νεκρών ανά ημέρα να πέφτει και να σκοτώνονται όλοι.»

Με τα κρούσματα να καταγράφουν καθημερινά τετραψήφιο νούμερο τους διασωληνωμενους και τις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία τριψήφιο η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ γίνεται πλέον ασφυκτική.

3628 κρούσματα εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα , 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις επιπλοκές της νόσου , 344 ειναι οι διασωληνωμένοι ενώ έγιναν 239 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας.

Από τους 344 διασωληνωμένους οι 319 (92.73%) σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι ανεμβολιαστοι ή μερικός εμβολιασμένοι.

Απάντηση στο ερώτημα που θέτει μεγάλο μέρος της κοινωνίας, δηλαδή στο γιατί κάποιος να εμβολιαστεί αφού, αν και εμβολιασμένος, μπορεί και να κολλήσει αλλά και να μεταδώσει τον ιό έδωσε ο Καθηγητής Ιατρικής Σχολής και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάσης Δημόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «κοινωνία ώρα Mega»

«Είναι απίθανο ένας άνθρωπος που δεν έχει σημαντικά προβλήματα ανοσοκαταστολής και έχει εμβολιαστεί, αν μολυνθεί να χρειαστεί νοσηλεία. Το εμβόλιο δεν αποτρέπει πλήρως τη μόλυνση, αλλά στην ουσία εκμηδενίζει την πιθανότητα να χρειαστεί να μπει κάποιος στο νοσοκομείο και σε ΜΕΘ», εξήγησε ο κ. Δημόπουλος,

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση στους πολίτες ακόμη και τώρα να κλείσουν ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο.

«Δεν υπάρχει λόγος να επιλέξει κάποιος τον ιό από το εμβόλιο. Η covid είναι μια ασθένεια που υπάρχει θεραπεία, είναι το εμβόλιο. Οι αρμόδιες αρχές έχουν κάνει όλες τις κλινικές μελέτες και λένε πάτε να εμβολιαστείτε, είναι παράξενο που ο κόσμος βάζεις τις προκαταλήψεις του, τους ψίθυρους από πάνω από τους θεσμούς».

Ο Γιώργος Χαλκιαδάκης διοικητής στο ΠΑΓΝΗ αναφερόμενος στη μάχη των υπερηλίκων μίλησε για την περίπτωση μιας γιαγιάς γεννημένη το 1920 που νίκησε τον κορωνοϊό χάρις στον εμβολιασμό.

«Ήταν πλήρως εμβολιασμένη, εκείνη κι άλλοι 8, ήρθαν στο νοσοκομείο με θετικό PCR, μπήκαν στην κλινική παρέμειναν για μια βδομάδα κι όλοι τους εξήλθαν σε καλή κατάσταση. Τα συμπτώματά της ήταν ελαφρά. Δεν χρειάστηκαν ΜΕΘ, ούτε να πάρουν μεγάλες ποσότητα οξυγόνου. Όλοι οι ασθενείς αυτής της ηλικίας που ήρθαν στην κλινική και ήταν εμβολιασμένοι ξεπέρασαν τον ιό χάρις στον εμβολιασμό»

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠ ΥΓΕΙΑΣ μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το 56,32% του συνόλου του πληθυσμού.