Στη Σαλαμίνα το ναρκοθηρευτικό του Π.Ν. μετά τη σύγκρουση με εμπορικό

Στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας «έδεσε» μετά απο μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» που συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με φορτηγό πλοίο.

Από το «Καλλιστώ» έχουν περισυλλεγεί δύο ελαφρά τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται καλή. Ο καπετάνιος του φορτηγού προσήχθη και απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και σημειώθηκε περί τις 7:30 το πρωί. Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού πήρε κλίση αρκετών μοιρών προς τα δεξιά, και δόθηκε εντολή εκκένωσης, καθώς υπέστη σοβαρές ζημιές στην πρύμνη του. Τα υπόλοιπα 25 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ: «Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, την 07:40 σήμερα, για περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ πλοίου ΠΝ Ν/ΘΗ “Καλλιστω”, στο οποίο επέβαιναν 27 μέλη πληρώματος, και του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) “MAERSK LAUNCESTON” σημαίας Πορτογαλίας, νοτιοανατολικά του αγκυροβολίου Πειραιά.

Από το συμβάν προκλήθηκε εισροή υδάτων στο ναρκοθηρευτικό πλοίο, ενώ άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λιμενικού, δύο αντιρρυπαντικά σκάφη Λιμενικού, ομάδα του Λιμενικού, πλοίο ΠΝ, ελικόπτερο Πολεμικου Ναυτικού και τέσσερα ρυμουλκά. Τα μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και πλοίο του Πολεμικου Ναυτικού, ενώ δύο τραυματίες εκ των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πειραιά με σκάφος ΠΝ, όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα ΠΝ και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εμπορικού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container), ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ρυμούλκησης του Ν/ΘΗ πλοίου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας».