Συγκλονίζει η μητέρα του 29χρονου ομογενή: Έχασα τον άγγελό μου

Ένα ακόμη θύμα αστυνομικής βίας μετρούν οι ΗΠΑ. Αυτή τη φορά νεκρός έπεσε ένας 29χρονος ομογενής, ο Γιώργος Ζαπάντης, που ζούσε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.

Ο νεαρός έπεσε στην αυλή του σπιτιού του μετά από χτυπήματα με τέιζερ τρεις φορές από τους αστυνομικούς. Έπαθε καρδιακή προσβολή και άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο, που τον μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας γείτονας του Γιώργου Ζαπάντη κάλεσε την αστυνομία καταγγέλλοντας ότι ο 29χρονος οπλοφορεί.

«Τώρα γιατί μου το έκαναν στο παιδί μου, να χάσω το παιδί μου 29 χρονών, να χάσω το στήριγμα του σπιτιού μου. Τον άγγελό μου. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να χάσει η μάνα το παιδί της, και με αυτόν τον τρόπο. Αυτό που με πειράζει είναι το πώς πέθανε το παιδί μου και ότι δεν ήμουν δίπλα του να του προσφέρω στην τελευταία του στιγμή» είπε η μητέρα του 29χρονου.

«Αυτό που ξέρω είναι ότι έχασα τον λεβέντη μου, έχασα το δεξί μου χέρι, έχασα το καλύτερο πράγμα που είχα στη ζωή μου. Από 17 χρονών έχω έρθει στην Αμερική. Από 18 είχα την κόρη μου που έχω πρόβλημα με το κορίτσι μου. Μετά από 8 χρόνια πέθανε ο άντρας μου. Τα μεγάλωσα τα παιδιά μου μόνη μου και τα δύο», συνέχισε.

«Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από μητέρα να χάσει το παιδί της τόσο νέο, λεβεντόπαιδο. Τη ζωή του δεν την είχε γλεντήσει, τίποτα, γιατί προσπαθούσε να μας βοηθήσει, και εμένα και την αδερφή του. Ήταν σαν να ήταν πατέρας στην οικογένεια», πρόσθεσε μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Τον κόλλησαν στον τοίχο, του είπα να βάλει τα χέρια του πίσω, τα είχε τα χέρια του πίσω. Δεν αντιστάθηκε στην αστυνομία καθόλου. Μετά του έκαναν το πρώτο τέιζερ στην πλάτη. Φώναζαν οι άνθρωποι από πάνω ότι είναι καλό παιδί, δεν έχει όπλα, και να τον αφήσουν ήσυχο. Αυτοί δεν τον άφηναν και είπε ο αστυνόμος “δώσ’ του και άλλο”. Και του έκαναν άλλες δύο φορές με τέιζερ», περιέγραψε η ίδια.

«Δεν μπορούσε να αναπνεύσει, και ένας από τους αστυνόμους έλεγε μέσα στο βίντεο “τα ίδια λέτε όλοι σας”. Με πήρε τηλέφωνο το παιδί μου και μου είπε “μαμά βλέπω αστυνομία έξω και δεν ξέρω γιατί”. Τον ρώτησα μήπως τσακώθηκε με τον διπλανό και μου είπε όχι. Κάποιος τηλεφώνησε στην αστυνομία ότι έχει τουφέκι εδώ. Είχε ένα σπαθί ο γιος μου. Και αυτός τον είδε και μπορεί να νόμιζε ότι ήταν τουφέκι», ανέφερε ακόμα.