«Συντετριμμένος» ο 37χρονος από τον θάνατο της Ελισάβετ

«Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Τα σκυλιά ήταν σωστά εκπαιδευμένα», τόνισε από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο δικηγόρος του 37χρονου ιδιοκτήτη σκύλων, που κατασπάραξαν μία 50χρονη γυναίκα στην αυλή του σπιτιού της στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης. Ο 37χρονος συνελήφθη χθες, λίγη ώρα μετά το σοκαριστικό περιστατικό και οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τρία σκυλιά έφτασαν μέχρι την αυλή του σπιτιού της 50χρονης Ελισάβετ στη Νεοχωρούδα και τη δάγκωναν μέχρι να καταλήξει.

Ο Χρήστος Πατούνας, δικηγόρος του 37χρονου ιδιοκτήτη των σκυλιών, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι ο πελάτης του «είναι συντετριμμένος. Εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον χαμό της Ελισάβετ», ενώ τόνισε ότι «τα σκυλιά τα είχε στην αυλή του περιφραγμένα. Η περίφραξη ήταν ύψους δύο μέτρων, ήταν σωστή. Δυστυχώς, χωρίς να το αντιληφθεί τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα, απ’ όπου διέφυγαν. Τα σκυλιά ήταν επιβλεπόμενα».

Επιπλέον, εξήγησε ότι «στον χώρο (σ.σ. της αυλής του ιδιοκτήτη) έπρεπε να υπάρχει περίφραξη, όπως έχουν οι ιδιοκτήτες σκυλιών. Ήταν σωστά τα μέτρα, τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά, ήταν απλώς φύλακες του σπιτιού». Μάλιστα, επισήμανε ότι «στο Ωραιόκαστρο υπάρχουν συχνές διαρρήξεις, οπότε κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον ένα σκυλί. Ήταν εκπαιδευμένα από εκπαιδευτή και είχαν σωστή συμπεριφορά. Δεν ήταν υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να έχει δεμένα τα σκυλιά εντός του σπιτιού».

Ο δικηγόρος του 37χρονου κατέληξε, λέγοντας, σύμφωνα με το thestival.gr: «Η Αστυνομία έλεγξε την περίφραξη και διαπίστωσε ότι στο πλάι της, που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό, είχαν ανοίξει τρύπα με διάμετρο 30 εκατοστών. Μία πολύ μικρή τρύπα, που δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης. Η πόρτα ήταν κλειστή. Προφανώς διέφυγαν τα σκυλιά από εκείνη την τρύπα, που δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης».