ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώσεις σήμερα από Τσακαλώτο, ακολουθεί ο Παππάς

Η δεύτερη υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατατίθεται σήμερα το μεσημέρι από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο πρώην υπουργός θα κάνει δηλώσεις στις 2 το μεσημέρι το Impact Hub στου Ψυρρή και μάλιστα θα πλαισιώνεται από τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τρεις άνδρες και μία γυναίκα.

Για την σημειολογία οι τρεις άνδρες πολιτικοί πολιτεύονται στην Κρήτη, (Γιώργος Σταθάκης στα Χανιά, Ανδρέας Ξανθός στο Ρέθυμνο και Χάρης Μαμουλάκης στο Ηράκλειο) κίνηση που υποδηλώνει την επιθυμία του Ευκλείδη Τσακαλώτου να δείξει την ισχύ του στο νησί έναντι ενδεχόμενης υποψηφιότητας και του Παύλου Πολάκη. Στο τραπέζι μαζί με τον κ. Τσακαλώτο θα κάθεται και η πρώην βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να συγκεντρώνει την στήριξη της πλειονότητας των στελεχών της τάσης των “53+”.

Αύριο Σάββατο αναμένεται εξάλλου να ανακοινώσει με πιο θεσμικό τρόπο την υποψηφιότητά του και ο Νίκος Παππάς μέσω ομιλίας που θα εκφωνήσει στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Αμέσως μετά θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Ο πρώην υπουργός σε όλες του τις συνεντεύξεις επαναλαμβάνει ότι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα πρέπει να συνεχίσει τη διαδικασία της διεύρυνσης απευθυνόμενος στον κόσμο που κινείται ανάμεσα στην ριζοσπαστική αριστερά και το προοδευτικό κέντρο.

Στο μεταξύ χωρίς αντιπαραθέσεις κύλησε η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που καθόρισε επί της ουσίας τα διαδικαστικά της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ ασχολήθηκε και με το θέμα των αυτοδιοικητικών υποψηφιοτήτων χωρίς να καταλήξει σε αποφάσεις. Νέα συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα επαναληφθεί στην Πολιτική Γραμματεία την ερχόμενη Τρίτη. Η Κουμουνδούρου προσανατολίζεται να στηρίξει για την περιφέρεια Αττικής την υποψηφιότητα του ανεξάρτητου Γιώργου Ιωακειμίδη, ενώ πιθανότατα θα κατεβάσει πρώην βουλευτές του κόμματος που δεν εξελέγησαν στις περιφέρειες της χώρας. Ανοιχτό φαίνεται πως είναι το ενδεχόμενο υποστήριξης της υποψηφιότητας του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά για το δήμο της Αθήνας.