Οι ώρες απαγόρευσης κυκλοφοράς – 7 νέα μέτρα ανακοινώνει αύριο ο Μητσοτάκης (λίστα)

Νέα μέτρα θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς η χώρα μας διανύει τη χειρότερή της φάση επιδημιολογικά, από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού έως σήμερα.

Οι λοιμωξιολόγοι στην εισήγηση τους προς τον πρωθυπουργό θα βγάλουν απ’ τη φαρέτρα τους τα πιο δραστικά όπλα που διαθέτουν.

Το νέο σχέδιο θα έχει ισχύ 30 ημερών, θα είναι η τελευταία ευκαιρία πριν το γενικό lockdown και θα περιλαμβάνει τα εξής μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο:

– Για την εστίαση στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) μεταξύ των οποίων και η Αττική, ενδέχεται να προταθεί κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ είτε από τις 21:30 είτε από τις 22:00.

– Μισή ώρα μετά το κλείσιμο της εστίασης, θα ξεκινά και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

– Αύξηση της τηλεργασίας στο 50%.

– Αλλαγή στον επιδημιολογικό χάρτη με κατάργηση του «κίτρινου» επιπέδου 2 (επιτήρησης).

– Μάσκα παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως χρώματος στον επιδημιολογικό χάρτη.

– Στο τραπέζι έχει πέσει πρόταση για απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ όμορων νομών, ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται πως απομακρύνεται. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν υπάρχει λόγος για την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου, καθώς η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας αντιμετωπίζει το βασικό πρόβλημα που ήταν η νυχτερινή μετακίνηση για διασκέδαση σε όμορους δήμους με λιγότερα περιοριστικά μέτρα λόγω χαμηλότερου επιδημιολογικού φορτίου.

– Τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ, με εξαίρεση το 6ο έτος της Ιατρικής όπου θα απαιτείται φυσική παρουσία.