Τέμπη: Στις φυλακές Λάρισας ο επιθεωρητής του ΟΣΕ – Ρίχνει τις ευθύνες στο νεκρό διευθυντή κυκλοφορίας

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επόπτης του 59χρονου σταθμάρχη και θα μεταφερθεί στις φυλακές Λάρισας. Στην απολογία του προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στο νεκρό σε τροχαίο διευθυντή κυκλοφορίας του ΟΣΕ. Δείτε κομμάτι του απολογητικού του υπομνήματος

Μαραθώνια ήταν η απολογία του 62χρονου επιθεωρητή του ΟΣΕ από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής. Με πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας και με σύμφωνh γνώμη του Εφέτη ανακριτή, προφυλακίστηκε ο επόπτης του σταθμάρχη.

Ο 62χρονος άνδρας, παρέμεινε στο Τμήμα Μεταγωγών του Δικαστικού Μεγάρου της Λάρισας απ’ όπου μεταφέρεται στις φυλακές της Λάρισας όπου βρίσκεται ο 59χρονος σταθμάρχης.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε την ευθύνη της κατάρτισης των βαρδιών, την οποία έριξε στο διευθυντή κυκλοφορίας του ΟΣΕ που πρόσφατα έχασε τη ζώή του σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος πρότεινε να καταθέσουν στη διαδικασία 10 εργαζόμενοι του ΟΣΕ. Ο εφέτης ανακριτής δέχτηκε να καταθέσουν τρία άτομα. Παράλληλα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και άλλα άτομα.

Κατά τη μαραθώνια απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος είχε αρμοδιότητα να ορίζει τις βάρδιες των σταθμαρχών, έριξε ευθύνες και στον σταθμάρχη του Παλαιοφαρσάλου, στο πλαίσιο της έρευνας για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.