ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Υπεγράφη η σύμβαση για έργο ΑΠΕ στον Αγ. Ευστράτιο

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Υβριδικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από ΑΠΕ στο νησί του Αγ. Ευστρατίου», μεταξύ της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.).

Αναλυτικά, το έργο αφορά στη μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία:

  • ενός Υβριδικού Σταθμού (ΥΒΣ) ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στο νησί του Αγ. Ευστρατίου, που θα αποτελείται από μία ανεμογεννήτρια (Α/Γ), έναν φωτοβολταϊκό σταθμό (Φ/Β), συσσωρευτές αποθήκευσης και Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης και Ελέγχου.
  • ενός ολοκληρωμένου συστήματος τηλεθέρμανσης για τον οικισμό του Αη Στράτη, συμπεριλαμβανομένων των κτηριακών εγκαταστάσεων. Το σύστημα τηλεθέρμανσης θα περιλαμβάνει κεντρικές μονάδες παραγωγής και αποθήκευσης θερμότητας (δεξαμενές θερμού νερού), καθώς και το δίκτυο διανομής της θερμικής ενέργειας στους τελικούς καταναλωτές. Η θερμική ενέργεια που θα παράγεται, θα καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης και θερμού νερού χρήσης στα κτήρια ολόκληρου του οικισμού του Αγ. Ευστράτιου.

Τα δύο υποσυστήματα θα συνεργάζονται και θα λειτουργούν ως ένα. Στόχος είναι η διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ηλεκτρικό σύστημα του νησιού να ξεπεράσει το 85% και παράλληλα η μεγιστοποίηση της κάλυψης των αναγκών του οικισμού σε θέρμανση και σε θερμό νερό χρήσης, από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Από τη σύμβαση προβλέπεται, επίσης, ότι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα αναλάβει, τη λειτουργία και συντήρηση του έργου για δώδεκα (12) έτη.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο Πρόεδρος Κ.Α.Π.Ε., Δρ. Σπυρίδων Οικονόμου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κ. Μανώλης Μαραγκουδάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κ. Γιώργος Περδικάρης και ο Γενικός Διευθυντής Κ.Α.Π.Ε. Δρ. Λάμπρος Πυργιώτης.

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και αποθήκευσης καθαρής ενέργειας στην Ελλάδα και ο μεγαλύτερος Έλληνας επενδυτής ΑΠΕ διεθνώς. Με περισσότερα από 1.800 MW σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά με στόχο τα 3 GW εγκαταστάσεων ΑΠΕ μέχρι το 2025.