Τι γνωρίζει ο Δημήτρης Σούρας για τον Πατέρα Αντώνιο

Χαμός έχει ξεσπάσει μετά τις καταγγελίες για συνθήκες διαβίωσης, κακοποίηση και σεξουαλική παρενόχληση σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», που υποβλήθηκαν στον Συνήγορο του Πολίτη.

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, μιλώντας στο Πρωινό, τόνισε αρχικά τις σημαντικές προεκτάσεις που έχει η συγκεκριμένη υπόθεση, στη συνέχεια όμως, δημιούργησε πολλά ερωτηματικά, όταν μετά από μήνυμα που έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο, απευθύνθηκε στον Πατέρα Αντώνιο και τον κάλεσε να συζητήσουν μαζί από κοντά.

«Υπάρχουν τρία συγκεκριμένα θέματα, το πρώτο είναι ότι μιλάμε για παιδιά. Αυτό είναι το σημαντικότερο, δεν είμαστε εδώ για ενήλικες, αλλά για παιδιά. Το δεύτερο είναι ότι μιλάμε για βία, η βία είναι ψυχολογική, είναι σωματική, είναι σεξουαλική. Το τρίτο το οποίο δεν το λέει κανένας, είναι τα επιδόματα… Θέλω να σταθούμε στην όλη δομή γιατί αυτή η δομή καλυπτόταν από όλες τις κυβερνήσεις», είπε αρχικά ο Δημήτρης Σούρας και στη συνέχεια προκάλεσε αίσθηση λέγοντας πως:

«Εγώ προσωπικά ξέρω το όνομα του στελέχους. Ξέρω το όνομα του στελέχους. Δεν είναι υπάλληλος, είναι κορυφαίο στέλεχος, αυτό το όνομα που λέγεται. Τον κατονομάζει φυσικά ο νεαρός».

Λίγη ώρα αργότερα, ο Δημήτρης Σούρας ζήτησε από τον Γιώργο Λιάγκα τον λόγο και είπε τα εξής: «Έχω ένα μήνυμα και θέλω να πω κάτι. Κάτι γίνεται αυτή τη στιγμή που εμείς μιλάμε εδώ με τον Πατέρα Αντώνιο. Δεν θα πω τι γίνεται, μου το έστειλαν σε μήνυμα, εγώ δεν ξέρω, δεν παρακολουθώ. Πατέρα Αντώνιε θα ήθελα πάρα πολύ να μιλήσω μαζί σου. Πάρα πολύ να μιλήσω μαζί σου. Όχι σαν ψυχίατρος, αλλά θα ήθελα πάρα πολύ να μιλήσω μαζί σου. Όχι με link, να μιλήσω μαζί σου κανονικά, ενώπιος ενωπίω… Καλημέρα.

Δεν τον έχω γνωρίσει τον Πατέρα Αντώνιο, δεν έχουμε βρεθεί ποτέ από κοντά. Γι’ αυτό, λοιπόν, του κάνω την πρόσκληση ξεκάθαρη, μέσα από την τηλεόραση. Επειδή μου ήρθε το μήνυμα κι επειδή ξέρω πού είναι αυτή τη στιγμή, επαναλαμβάνω: Θα ήθελα πάρα πολύ να μιλήσω μαζί σου, πάρα πολύ. Δεν σε κατηγορώ, δεν λέω εντελώς τίποτα, λέω μόνο ότι θα ήθελα πολύ να μιλήσω μαζί σου. Αν έχεις τελειώσει και αν με ακούς, κάνε μου ένα τηλεφώνημα, το τηλέφωνό μου είναι ανοιχτό σε όλους. Να βρεθούμε και να συζητήσουμε. Ξέρεις κάτι πατέρα Αντώνιε; Μιλάμε για παιδιά. Δεν σε κατηγορώ, δεν έχω το δικαίωμα, αλλά μιλάμε για παιδιά. Τηλεφώνησέ μου, όχι με link, αλλά δια ζώσης».