Τι θα ισχύει στις δεξιώσεις από 1η Ιουλίου με τον αριθμό καλεσμένων

Σε περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων προχωρά η Κυβέρνηση μετά από την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και τις ανακοινώσεις έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας καθώς από τη από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τη 01:30 έως τις 05:00, αντί για τις 00:30 έως τις 05:00 που ισχύει σήμερα. Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να καταργηθεί οριστικά την 1η Ιουλίου εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Επίσης, στα καταστήματα εστίασης από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα ακουστεί και πάλι μουσική αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους στους οποίους θα φιλοξενούνται καθήμενοι πελάτες.

Η αλλαγή στο όριο καλεσμένων

Περισσότερα… προσκλητήρια θα μπορούν να μοιράσουν όσοι έχουν προγραμματίσει κάποια δεξίωση από την 1η Ιουλίου 2021 και μετά αφού, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτή τη στιγμή.

Σε ποιες περιοχές θα επιτραπούν οι εμποροπανηγύρεις
Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε ανακοινώσεις και για τις εμποροπανηγύρεις, καθώς αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

-Ad-