«Το εμβόλιο σώζει ζωές» – Μέτρα και μετά το Πάσχα στην Ελλάδα

«Το εμβόλιο σώζει ζωές» το σύνθημα της καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών.

«Μεγάλο εθνικό στοίχημα» χαρακτηρίζει ο Πρωθυπουργός την επιχείρηση εμβολιασμού που ξεκινά στη χώρα μας στις 27 Δεκεμβρίου, αρχικά από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Με το σύνθημα «το εμβόλιο σώζει ζωές» ξενικά αμέσως η εθνική καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών, με διττό στόχο.

Πρώτον να επικοινωνήσει ότι είναι αναγκαίο για να επιτευχθεί ανοσία στην κοινότητα και να ανοίξει το δρόμο για επιστροφή στην κανονικότητα.

Δεύτερον, να πείσει και τους πιο διστακτικούς – οι οποίοι υπολογίζεται ότι αποτελούν το 30-40% του πληθυσμού, ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.

Στην επιχείρηση «Ελευθερία» θα κληθούν να συνδράμουν όλοι, ακόμη και οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπου χρειαστεί, για να μεταφέρουν το εμβόλιο. Αλλά και οι δήμοι, το σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης, η Εκκλησία, η Αστυνομία η οποία θα αναλάβει τη φύλαξη του, ενώ θέσεις λαμβάνουν και οι ειδικές υπηρεσίες που θα αναλάβουν να αποκρούσουν τυχόν κυβερνοεπιθέσεις.

Μήνυμα κατά του εφησυχασμού

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι η προσδοκία του εμβολίου οδηγεί ή μπορεί να οδηγήσει τους πολίτες σε εφησυχασμό, κάτι που θέλουν να αποτρέψουν, καθώς τυχόν χαλάρωση θα φέρει τη χώρα αντιμέτωπη με ένα τρίτο κύμα πανδημίας.

Εμβολιασμός και τήρηση των μέτρων είναι αλληλένδετα διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«’Όσο πιο πιστά τηρούνται τα πρώτα, τα μέτρα περιορισμού δηλαδή, τόσο ευκολότερα θα αίρονται οι περιορισμοί και όσο περισσότεροι πολίτες θα εμβολιάζονται τόσο πιο κοντά θα έρχεται και το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέτρα και μετά το Πάσχα

Η εκτίμηση που υπάρχει στο Μαξίμου και τους ειδικούς είναι ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα εμβολιαστεί το 60-70% των πολιτών σε όλη την επικράτεια, ποσοστό που κρίνεται ικανοποιητικό για την επίτευξη ανοσίας του πληθυσμού.

Αυτό, σύμφωνα με εκτιμήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, σημαίνει ότι πολλά μέτρα για δραστηριότητες οικονομικές και κοινωνικές που συνδέονται με διασπορά του ιού, θα παραμείνουν τουλάχιστον ως το Πάσχα, ίσως και μετά, αν και όπου κριθεί αναγκαίο.

Την Κυριακή εμβολιάζεται Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης και αρχηγοί

Μία ημέρα μετά την άφιξη των εμβολίων στην Ελλάδα, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, πρώτοι θα μεταβούν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για να εμβολιαστούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Όπως αποκάλυψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει και να ζητήσει από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να τονίσουν από κοινού τη σημασία του μαζικού εμβολιασμού, δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα στους πολίτες.

«Η ενότητα και η ομοψυχία είναι η μεγάλη δύναμη των Ελλήνων» τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου, ευχαριστώντας δημόσια τους αρχηγούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της.

Όλοι, πλην του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, που αρνείται τον εμβολιασμό, από την Κυριακή και μετά θα κάνουν δημόσια το εμβόλιο. Στις 4 Ιανουαρίου το ραντεβού για την Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά, στις αρχές της εβδομάδας εμβολιάζεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Επικεφαλής του «ΜέΡΑ 25» Γιάννης Βαρουφάκης.