Το ΥΠΟΙΚ παίρνει πίσω τη χρηματοδότηση απο την Κιβωτό του Κόσμου

Ανακαλούνται, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, οι ενισχύσεις που είχαν δοθεί στην “Κιβωτό του Κόσμου“, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για τις σοβαρές καταγγελίες.

Ο κ.Σταϊκούρας, μιλώντας στο Mega το πρωί του Σαββάτου, διευκρίνισε πως τέτοιου είδους δομές, λειτουργούν συμπληρωματικά και δεν υποκαθιστούν το κράτος και τόνισε πως “πρόκειται για σοκαριστικές καταγγελίες που οι Αρχές πρέπει να τις διερευνήσουν άμεσα”.

“Πρόσφατα, σε πολλές από αυτές τις δομές, η ελληνική Πολιτεία, προσπάθησε να ενισχύσει τα παιδιά και το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε ενισχύσεις, τις οποίες χθες, με απόφαση δική μου, τις παίρνουμε πίσω” δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Προφανώς πρέπει να ενισχύσουμε τα παιδιά, αλλά πρέπει να ξέρουμε που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα” υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Η μία καταγγελία διαδέχεται την άλλη και παιδιά που κάποτε φιλοξενήθηκαν σε δομές της ΜΚΟ κάνουν λόγο για απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, κακοποίηση και ασέλγεια, περιγράφοντας όσα έζησαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Πάντως, ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το “κουβάρι” των αποκαλύψεων τώρα ξεκινά…

Κιβωτός του Κόσμου: Η απάντηση του πατέρα Αντώνιου

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά του, ο εμπνευστής της ΜΚΟ, πατήρ Αντώνιος, εμφανίζεται οργισμένος με όσα ακούγονται, τονίζοντας πως “είναι όλα ψέματα”.

“Είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι αγανακτισμένος. Έχω ακούσει να λένε ότι αναγκάζαμε παιδιά σε σκληρή εργασία, όταν μιλάμε για θεραπευτικά προγράμματα σε αγροκτήματα. Ακούσαμε ότι τα παιδιά ήταν έγκλειστα” δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής στην ΕΡΤ.