Τον πυροβόλησε για να τον σκοτώσει γιατί «το ζήτησε ο διάβολος»

Εξιχνιάστηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός 34χρονου Ρουμάνου που έλαβε χώρα στις 16 Σεπτεβρίου του 2019 στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία. Ο δράστης δήλωσε ότι έλαβε «εντολή να σκοτώσει μετανάστη από τον διάβολο», καθώς υπάρχει καμπ μεταναστών κοντά στο σημείο όπου έγινε η απόπειρα. Μάλιστα, ο δράστης, τον Οκτώβριο του 2020 σκότωσε στην Κάριανη έναν Αλβανό μετανάστη.

Ειδικότερα ο 40χρονος, κινούμενος με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του στο 10ο χλμ της παλαιάς Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς έβαλε με πυροβόλο όπλο κατά του θύματος, το οποίο επέβαινε σε ποδήλατο με προορισμό την εργασία του, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στην κοιλιακή χώρα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

Πηγή: voria.gr