Τουρκία: Ποια ελληνικά νησιά φωτογράφισε και γιατί

Σε δύο επίπεδα συνέχισαν και σήμερα τις προκλητικές ενέργειες οι Τούρκοι. Από τη μία ζήτησαν αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών σηκώνοντας κατασκοπευτικά drones. Από την άλλη, επιτέθηκαν με απρεπείς χαρακτηρισμούς κατά του Αρχιεπισκόπου και του Πατριάρχη.

«Όπως ξέρετε, υπάρχουν νησιά των οποίων η κυριαρχία αμφισβητείται. Υπάρχουν βραχονησίδες και βράχοι. Πάνω σε ορισμένους από αυτούς οι έλληνες γείτονές μας κάνουν επισκέψεις στο υψηλότατο επίπεδο με υπερβολικές επιδείξεις», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ.

Τα UAV του Ερντογάν φωτογραφίζουν τη Λήμνο
Η Άγκυρα στοχοποιεί τα νησιά του Αιγαίου. Κατασκοπευτικά drone του Ερντογάν φωτογραφίζουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Λήμνο, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Yani Akit με τον τίτλο: «Αγνόησαν όλες τις συμφωνίες και εξοπλίστηκαν κατά της Τουρκίας».

Ο Άγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – Βουλευτής ΝΔ, δήλωσε: «H Τουρκία ζητά αποστρατικοποίηση των νησιών. Τους τελευταίους μήνες η Τουρκία έχει εισβάλει σε δύο γειτονικά της εδάφη στο Ιράκ και στη Συρία, ενώ από το ’74 συνεχίζεται η κατοχή της Κύπρου. Είναι αστείο υπό αυτές τις συνθήκες όταν έχουμε έναν γείτονα που μπαινοβγαίνει στα εδάφη των γειτονικών του χωρών, να μιλάμε για αποστατικοποίηση δικών μας εδαφών».

Ο Ερντογάν δοκίμασε τους S-400 πέρυσι σε αμερικανικά μαχητικά
Οι Τούρκοι συνεχίζουν το παιχνίδι των εντυπώσεων αφήνοντας τους Αμερικανούς να πιστεύουν ότι ξεκλείδωσαν το λογισμικό των F-16 . Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS η Άγκυρα πραγματοποίησε δοκιμές των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 σε αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη τον Νοέμβριο του 2019.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έγινε στόχος του τουρκικού Tύπου
Αρθρογράφος της εφημερίδας Γενί Σαφάκ με τίτλο: «Ο Βρωμοαρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος… γράφει ότι ξεπέρασε τα όρια» και δίνει συνέχεια στις έντονες επικρίσεις που προκάλεσαν στην Τουρκία οι δηλώσεις του για την Αγία Σοφιά. Oι απρεπείς χαρακτηρισμοί συνεχίζονται και για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Μάλιστα, τον χαρακτηρίζουν φίλο του Γκιουλέν.