Τραγωδία από ένα ελαστικό: Πώς έγινε το σοκαριστικό δυστύχημα – Νεκρός 17χρονος

Σοκάρουν στο άκουσμά τους τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για το θανατηφόρο τροχαίο του Κακοβάτου που στοίχισε τη ζωή σε ένα 17χρονο αγόρι, αφού όπως όλα δείχνουν ένα κλαταρισμένο ελαστικό ήταν η αιτία να χαθεί μια ακόμα νέα ζωή στους αιματοβαμμένους δρόμους της Ηλείας και πιο συγκεκριμένα στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας.

Ήταν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της περ. Πέμπτης όταν ειδοποιήθηκαν οι αρχές για σοβαρό τροχαίο στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας και άμεσα βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να ξεκινήσουν έρευνες που θα «φωτίσουν» τις αιτίες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό αυτό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 17χρονο Αρντάν Μαχμουντάι. Τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν πως ένα κλαταρισμένο πίσω ελαστικό στο όχημα ήταν αυτό που οδήγησε τη μαύρη Μερσεντές σε μια «τρελή» πορεία, κατά την οποία συγκρούστηκε με αρκετά ελαιόδεντρα έως ότου να ακινητοποιηθεί πλήρως και να φανερώσει την τραγική κατάληξη του 17χρονου.

Ενδεικτικό της τρελής πορείας που ακολούθησε το όχημα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι το γεγονός πως η απόσταση που διήνυσε συνολικά η μαύρη Μερσεντές δίχως έλεγχο είναι σχεδόν 100 μέτρα. Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα πως το «μοιραίο» όχημα ανήκε στο θείο του 17χρονου οδηγού που επέζησε της σύγκρουσης.

Ο άτυχος 17χρονος

Ο 17χρονος Αρντάν Μαχμουντάι διέμενε με την οικογένειά του στο Νέο Κόσμο Αθηνών και ταξίδεψε με λεωφορείο των ΚΤΕΛ στην περιοχή της Ζαχάρως, προκειμένου να μείνει λίγες μέρες στο συνομήλικο φίλο του από τους Ταξιάρχες που λίγες μέρες νωρίτερα βρισκόταν στην Αθήνα και στο σπίτι του άτυχου νεαρού. Ωστόσο, κανείς δεν υπολόγιζε το παιχνίδι της μοίρας. Ο 17χρονος οδηγός του οχήματος χαρούμενος από τον ερχομό του φίλου του, θέλησε να πάει ο ίδιος προσωπικά να τον παραλάβει από το ΚΤΕΛ της περιοχής. Ο δρόμος της επιστροφής προς τους Ταξιάρχες όμως έμελλε να είναι αιματοβαμμένος. Η απώλεια ελέγχου και η σφοδρή σύγκρουση του οχήματος με ελαιόδεντρα, το μετέτρεψε σε μια άμορφη μάζα σιδερικών από την οποία ο 17χρονος συνοδηγός βγήκε νεκρός.

Χωρίς δίπλωμα ο 17χρονος

Ο εμπεριστατωμένος έλεγχος των ανθρώπων της Τροχαίας έδειξε πως ο 17χρονος επιζών οδηγούσε το όχημα δίχως άδεια ικανότητας οδήγησης, με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. να επιβεβαιώνει τη δυσάρεστη αυτή είδηση. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής: «Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο δυστύχημα με θανάσιμο τραυματισμό, το οποίο συνέβη χθες το βράδυ, στην Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας.

Ειδικότερα, 17χρονος ημεδαπός, οδηγώντας αυτοκίνητο, με συνοδηγό έναν συνομήλικο του εξετράπη της πορείας του, εισήλθε σε ελαιώνα και προσέκρουσε σε ελαιόδεντρα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του συνοδηγού και τον τραυματισμό του οδηγού. Ο τραυματίας οδηγός μεταφέρθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου. Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου ενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του δυστυχήματος, ενώ ο ανήλικος οδηγούσε το αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης».

Πηγή: patrisnews.gr