Τσίπρας: Χρειάζεται κυβέρνηση που θα είναι πολύχρωμη και θα αντανακλά την κοινωνική πλειοψηφία

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο συνέδριο Starforum στη Λαμία και αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές, όπου τόνισε μεταξύ άλλων, πως έφτασε η στιγμή για κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να εκπροσωπείται όλη η κοινωνία.

Σε συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του STAR Κεντρικής Ελλάδας, Γιώργο Σιμόπουλο, δήλωσε πως «ο τόπος χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα».

Επίσης, ερωτηθείς για το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών και συγκεκριμένα με ποιο χρώμα ταιριάζει το κόκκινο (του ΣΥΡΙΖΑ) σχολίασε ότι «είναι πολύ ωραία η καινούρια ποδοσφαιρική εμφάνιση της Πορτογαλίας» και ότι υπάρχει και το πράσινο της Οικολογίας βέβαια, που δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «θέλουμε κυβέρνηση που θα είναι συνεργασίας και πάνω απ’ όλα βασισμένη σε προγραμματικό προοδευτικό πλαίσιο για να κάνει τομές που πρέπει να γίνουν στο κράτος. Κράτος που θα είναι αξιοκρατικό, δίπλα στον πολίτη, θα προσφέρει ασφάλεια, χρειαζόμαστε στήριξη της κοινωνίας και άμβλυνση των ανισοτήτων, στήριξη της νέας γενιάς και των παραγωγικών δυνάμεων», είπε.

Άρα, σημείωσε, θα πρέπει να είναι μια κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί τέτοιες δυνάμεις. «Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με την ετυμηγορία και τη στήριξη του λαού» τόνισε. Όσο για την απάντηση στο ερώτημα «με ποιον θα κυβερνήσουμε» αυτή είναι: «Θα κυβερνήσουμε με τον ελληνικό λαό, με τη στήριξή του και με τη θέλησή του».