Τσίπρας: Δεν τελειώσαμε με τον χρυσαυγιτισμό, χρειάζονται θεσμικά μέτρα

«Η δημοκρατία είναι ένας καθημερινός αγώνας», είναι το μήνυμα που τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος.

Με αφορμή τα θύματα του Ολοκαυτώματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι οι «μαύρες σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας… δυστυχώς δεν τελείωσαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Στη συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εισβολή στο Καπιτώλιο από τραμπιστές και σε κυβερνητικά κτήρια στη Μπραζίλια από μπολσοναριστές, όπως επίσης και στη Χρυσή Αυγή.

«Φανατικοί τραμπικοί, μπολσοναριστές, χρυσαυγίτες – αλλάζουν ονόματα αλλά είναι πάντα ίδιοι. Επενδύουν στη φτώχεια και την ανάγκη, κεφαλαιοποιούν τον φόβο, μισούν τον άνθρωπο», υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας.

Επισημαίνοντας ότι «η δημοκρατία δεν είναι κεκτημένο, αλλά καθημερινός αγώνας», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «απέναντι στη λήθη, αντιπαραβάλλουμε τη μνήμη, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη».

Ειδικά για τη Χρυσή Αυγή, αναφέρει ότι η χώρα μας δεν έχει τελειώσει με τον χρυσαυγιτισμό και ζητεί θεσμικά μέτρα ώστε οι καταδικασμένοι νεοναζί «να μην έχουν ξανά τη δυνατότητα να δηλητηριάσουν τον δημόσιο βίο με τη μισαλλοδοξία τους».

«Γι’ αυτό η σημερινή ημέρα είναι ημέρα επαγρύπνησης. Οι δημοκρατικοί πολίτες έχουν τα μάτια ανοιχτά», καταλήγει.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πακιστάν: Έληξε η ομηρεία εκατοντάδων επιβατών τρένου, με την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων – Νεκροί οι 33 δράστες, 21 όμηροι και τέσσερις στρατιώτες
12 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Εκδήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από φοιτητές με ομιλίτρια τη Μαρία Καρυστιανού
12 Μαρτίου, 2025
Ν. Χριστοδουλίδης: Δεν αισθάνομαι καθόλου εγκαταλελειμμένος από την Αθήνα
12 Μαρτίου, 2025
Λεωνίδας Κακούρης: «Ακόμα δεν έχω συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι ο γιος μου μπορεί να ακολουθήσει το επάγγελμα»
12 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Δύο τραυματίες σε σύγκρουση επτά οχημάτων στην περιφερειακή οδό
12 Μαρτίου, 2025
Τρομερή ανατροπή και πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός
12 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε πάρκο στην περιοχή της Ανάληψης
12 Μαρτίου, 2025
Κωνσταντίνος Τασούλας: Το τελετουργικό για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στις 11 το πρωί της Πέμπτης
12 Μαρτίου, 2025
«Για ένα κλάσμα» έγινε το δυστύχημα – «Ήταν μια κακιά στιγμή» λέει ο πατέρας του 45χρονου που προκάλεσε το τροχαίο στην Κρήτη
12 Μαρτίου, 2025
Άφαντος ο εργολάβος της οικοδομής στη Βούλα όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 28χρονος – Σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του
12 Μαρτίου, 2025