Τσίπρας: Εχουμε μπροστά μας ένα θερμό πολιτικό καλοκαίρι

Από τώρα έως και τον επόμενο χρόνο θα κριθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί της επόμενης κάλπης εκτίμησε κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα προέβλεψε πως οι κυβερνητικές επιλογές δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για την κοινωνία κάτι που αποτυπώνεται ήδη στις μετρήσεις της κοινής γνώμης που καταδεικνύουν την αντίθεση της πλειοψηφίας των πολιτών με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όπως για παράδειγμα στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Επομένως κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τώρα ανοίγεται μία μεγάλη πρόκληση για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναδείξει την εναλλακτική πρόταση, την πρόταση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης με στόχο την στήριξη των δυνάμεων της εργασίας και την άμβλυνση των ανισοτήτων στην κοινωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι παρά το γεγονός πως η πανδημία ανέστειλε τις δραστηριότητές του κόμματος, αξιοποιήθηκε στο έπακρο η αναστολή του συνεδρίου και προχώρησε μία βαθύτερη προγραμματική επεξεργασία. “Και η προγραμματική συνδιάσκεψη είναι το επιστέγασμα αυτής της διαδικασίας και μία ευκαιρία να εκπέμψουμε ένα ισχυρό μήνυμα προγραμματικής ετοιμότητας, αποφασιστικότητας, μάχης για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης της Δεξιάς και νίκης στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.”

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας “έχουμε μπροστά μας ένα θερμό πολιτικό καλοκαίρι”. Ως εκ τούτου έδωσε το σήμα πως όλα τα στελέχη θα πρέπει να έχουν διαρκή και συνεχή παρουσία σε κάθε κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο, μέσα στην κοινωνία και δίπλα στους πολίτες που ασφυκτιούν.