Τσίπρας: «Στο εδώλιο κάθεται ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι ο Νίκος Παππάς»

Μέρα κατάντιας για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και μέρα ντροπής για τη Βουλή χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης για παραπομπή του Ν. Παππά σε Ειδικό Δικαστήριο για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία “στο εδώλιο της συνείδησης του λαού μας, ιδιαίτερα μετά το φιάσκο της Προανακριτικής, δεν θα κάτσει ο Νίκος Παππάς, γιατί κάθεται ήδη άλλος”: Κάθεται ήδη ο κύριος Μητσοτάκης που διαστρέφει την αλήθεια με έναν τρόπο ανεπανάληπτο στη διαδρομή της αντιπολίτευσης. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το σκάνδαλο Νοβάρτις για το οποίο η εταιρία συμβιβάστηκε να πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια είναι για τον κύριο Μητσοτάκη “σκευωρία”. Ομοίως, για τον πρωθυπουργό, η προσπάθεια για πρώτη φορά, να μπει φραγμός στην ασυδοσία της ελίτ που νέμεται την ενημέρωση είναι “σκάνδαλο”. Μ’ αυτόν τον τρόπο όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, “ο κ. Μητσοτάκης διασύρει όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Παππά ή εμένα, αλλά κάθε έννοια δικαιοσύνης”.

Τόνισε μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός τα κάνει όλα αυτά “για να φανεί αρεστός στους γνωστούς άγνωστους που ο Κώστας Καραμανλής αποκάλεσε νταβατζήδες, γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αφήσει ποτέ στίγμα ηγέτη της δεξιάς παράταξης”.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι στήθηκε μία προανακριτική χωρίς στοιχεία μόνο και μόνο επειδή αυτό ζητήθηκε από αυτούς που δεν συγχωρέσουν ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ ότι όχι μόνο δεν τούς έκανε χάρες, αλλά τούς ανάγκασε να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Πρόσθεσε ότι οι ίδιοί δεν μπορούν ακόμη να χωνέψουν ότι “ο Παππάς και ο Κρέτσος τούς κλείσανε για τέσσερις ημέρες σε κάτι δωματιάκια, να τρώνε σάντουιτς και σουβλάκια και τούς ανάγκασαν να αποδείξουν με χρήμα το οπάθος τους για την εξουσία των μίντια”. Συνέχισε λέγοντας ότι ο Παππάς και ΣΥΡΙΖΑ πληρώνουν σήμερα ότι επιβάλαμε κανόνες στην ιδιωτική τηλεόραση και τόνισε ότι “για εμάς δεν είναι στοιχεία ενός αστείου κατηγορητηρίου που επικαλείται παράβαση καθήκοντος” για να συμπληρώσει ότι “αυτά είναι εύσημα για μία κυβέρνησηπου είχε ορκιστεί να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και όχι τη διαπλοκή”.

Με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι “δύο χρόνια μάς ψάξατε κι από την καλή κι από την ανάποδη, προσπαθήσατε να φτιάξετε ψεύτικα σκάνδαλα και αποτύχατε και προσπαθήσατε να στήσετε ειδικά δικαστήρια για υπουργούς μας”. Για να προσθέσει: Στήσετε τα δικαστήρια, όμως ότι και να κάνετε όσο και να ψάξετε κι ανάποδα να μάς γυρίσετε ένα κέρμα δεν θα πέσει κάτω. Γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο έντιμη κυβέρνηση που πέρασε από τη μεταπολίτευση και μετά. Κι αυτό είναι που σάς πονάει”. Και διερωτήθηκε: Μπορείτε να πείτε το ίδιο και για εσάς; Θέλετε να συζητήσουμε για το πάρτυ που έχετε στήσει με τις απευθείας αναθέσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας; Εδώ θα είμαστε και την επόμενη ημέρα”.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του πόθεν έσχες του Κ Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι αφορά τη λειτουργία του ίδιου του πολιτεύματος καθώς προκύπτει το ερώτημα εάν είναι όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο σ’ αυτόν τον τόπο. Επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα όταν θα είναι μέσα στην αίθουσα ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης “για να τον κοιτάω και να κοιτάει στα μάτια” είπε σημειώνοντας: “Εγώ δεν χτυπάω τον αντίπαλο πισώπλατα”.

Έκλεισε την ομιλία του καλώντας την πλειοψηφία να δώσει σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ένα ακόμη παράσημο: “Στήστε ένα ακόμη ειδικό δικαστήριο με μοναδικό κατηγορητήριο ότι προασπίσαμε το δημόσιο συμφέρον. Την τελική ετυμηγορία έτσι κι αλλιώς θα τη δώσει ο ελληνικός λαός” είπε ο Αλέξης Τσίπρας.