Τσίπρας: Τα καθεστώτα πέφτουν με πάταγο και έχει έρθει η ώρα – Οι εξαγγελίες για μισθούς και δικαιώματα

Τα διλήμματα των εκλογών έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη μεγάλη και εντυπωσιακή σε συμμετοχή προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, στο Περιστέρι. Συγχρόνως όμως παρουσίασε και το σχέδιο της νέας κυβέρνησης παραθέτοντας τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία, για τη μείωση των ανισοτήτων και την επίτευξη οικονομικής σταθερότητας, οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας.

Ξεκινώντας την πορεία του προς τον λαό από τη Δυτική Αθήνα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε πως το δίλημμα που θέτει προς τους πολίτες είναι “Δημοκρατία ή εκτροπή” και μπροστά από την κάλπη “Δημοκρατία ή Μητσοτάκης”. Επί της ουσίας από το Περιστέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάλεσε τον λαό να πάρει στα χέρια του την πρόταση δυσπιστίας προς το “καθεστώς” -όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση- Μητσοτάκη και να δώσει τη μάχη της απαλλαγής “από το ζόφο”, τη μάχη της αλλαγής και τη μάχη της δημοκρατικής αυστηρότητας. Εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκληρός απέναντι στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο και χαρακτήρισε αδίστακτο και ανέφερε πως “η αισχροκέρδεια, οι υποκλοπές και η επιχειρούμενη με κάθε μέσο Δημοκρατική εκτροπή, έχουν ονοματεπώνυμο. Συμπλήρωσε πως η διαφθορά, η ολιγαρχία, το παρακράτος, η αποστασία και η οικογενειοκρατία το φωτογραφίζουν τονίζοντας πως το ονοματεπώνυμο αυτό είναι το: Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγχρόνως όμως ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ένα μήνυμα και στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας πως πρωταρχικό καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων δεν μπορεί να είναι άλλο από την υπεράσπιση της ίδιας της δημοκρατίας. “Είναι κρίμα να επιλέγουν ένα ανιστόρητο διμέτωπο που διευκολύνει το καθεστώς Μητσοτάκη και αξιοποιείται από αυτό” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συμπληρώνοντας πως “είναι κρίμα να μην θέλουν να καταλάβουν ότι οι όποιες διαφορές των προοδευτικών δυνάμεων, σοβαρές ή λιγότερο σοβαρές, λύνονται στο πεδίο της δημοκρατίας και μόνο εκεί”. Πρόσθεσε δε με νόημα απευθυνόμενος πάντα στο ΠΑΣΟΚ πως αυτό το πεδίο “οφείλουμε όλοι μαζί, πρωτίστως να το καθαρίσουμε από τη λάσπη του κυρίου Μητσοτάκη”.

Σημειωτέον πως ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τον στόχο του κόμματός του στις κάλπες της απλής αναλογικής λέγοντας ότι αυτός δεν είναι άλλος από την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης. Μάλιστα περιέγραψε τα χαρακτηριστικά της και είπε ότι θα είναι μία κυβέρνηση “δημοκρατική που θα εκπροσωπεί όλες τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας και όχι τους επαγγελματίες της εξουσίας”. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε θέσεις ευθύνης θα αναλάβει σημαντικός αριθμός γυναικών, νέοι άνθρωποι με ικανότητες και γνώσεις που δεν θα είναι γόνοι της πολιτικής ελίτ, επιστήμονες, άνθρωποι του Πολιτισμού και πολίτες της πρώτης γραμμής στην οικονομία και την κοινωνία.