Βίντεο: «Μάχη» με τα κύματα για φορτηγό πλοίο – Τραυματισμός καβοδέτη

Θεωρείται πλοίο πάντως καιρού και όμως σήμερα οι πολύ ισχυροί άνεμοι καθυστέρησαν τον κατάπλου του στο λιμάνι της Σούδας.

Ο λόγος για το φορτηγό πλοίο RO-RO Πελαγιτης, το οποίο κάθε Τρίτη καταπλέει στο λιμάνι της Σούδας για τη φόρτωση ή την εκφόρτωση επικίνδυνων φορτίων και μηχανημάτων πάντως τύπου. Το πλοίο επιχείρησε να δέσει στις 10.00 το πρωί χωρίς αποτέλεσμα, καθώς οι πολύ ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι δεν το επέτρεψαν, όπως φαίνεται στα βίντεο της ΕΡΤ Χανίων.

Μάλιστα την ώρα της προσπάθειας πρόσδεσης έσπασε ένας κάβος χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος. Τραυματισμός υπήρξε αργότερα, όταν οι ισχυροί άνεμοι παρέσυραν έναν καβοδέτη με αποτέλεσμα αυτός να πέσει και να τραυματιστεί στο πρόσωπο. Το πλοίο απομακρύνθηκε και έμεινε δύο ώρες αρόδου και κάποια στιγμή που κόπασαν πρόσκαιρα οι άνεμοι ο πλοίαρχος επιχείρησε εκ νέου την πρόσδεση του κάτι που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 13.00. Μάλιστα αν και δίπλα στον “Πελαγιτη” υπήρχε ρυμουλκό καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας, δεν χρειάστηκε να βοηθήσει. Το πλοίο είναι προγραμματισμένο να αποπλεύσει από το λιμάνι της Σούδας στις 20.00 το βράδυ.