Βρετανία: Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ λόγω της προειδοποιητικής εφαρμογής για καραντίνα

Oι Βρετανοί αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ γιατί… φοβούνται, εξαιτίας μίας εφαρμογής.

Πρόκειται για μία εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών των πολιτών, η οποία έχει φέρει πάνω από 1 εκατ. πολίτες σε καραντίνα 10 ημερών. Πολλοί εργαζόμενοι και πολίτες παραμένουν στο σπίτι τους χωρίς να μπορούν να μετακινηθούν και έχουν ξεχυθεί στα σουπερμάρκετ, με τα ράφια να αδειάζουν σε χρόνο ρεκόρ.

Στη δίνη του «μαύρου μύκητα» η Ινδία
Δεύτερο μέτωπο άνοιξε η πανδημία στην Ινδία. Μετά την αποθεραπεία τους από κορωνοϊό, χιλιάδες ασθενείς επιστρέφουν στα νοσοκομεία χτυπημένοι από τη νόσο του μαύρου μύκητα.Πρόκειται για μόλυνση που προσβάλλει τη μύτη, τα μάτια και πιο σπάνια τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Συνήθως εμφανίζεται μέσα σε 12 με 18 ημέρες μετά την αποθεραπεία.

Οι γιατροί λένε ότι τα στεροϊδή, που είναι σωτήρια για τους ασθενείς με κορωνοϊό, αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τους κάνουν ευάλωτους στον μύκητα.

Συχνά, προκειμένου να σώσουν ζωές, οι γιατροί πρέπει να πάρουν δύσκολες αποφάσεις.Πριν την πανδημία στο νοσοκομείο του Πούνε καταγράφονταν 2 – 3 περιστατικά τον χρόνο. Τώρα είναι πέντε την ημέρα.

Πάνω από 45.000 κρούσματα και περισσότεροι από 4.300 θάνατοι από μαύρο μύκητα έχουν καταγραφεί στην Ινδία από την αρχή της πανδημίας. Κρούσματα της νόσου έχουν καταγραφεί και ανάμεσα σε ασθενείς με κορωνοϊό στο Αφγανιστάν.

Βουτιά στο κενό για τουριστικό λεωφορείο στο Κάπρι
Τραγικό δυστήχημα σημειώθηκε στο Κάπρι, με τον οδηγό του λεωφορείου να χάνει τη ζωή του. 28 οι τραυματίες, μεταξύ αυτώςν και ένα παιδί, που έχει πολλά τραύματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευλευκανθεί ακόμα οι συνθήκες του δυστηχήματος.

Βροχωπτώσεις στην Τουρκία
Η Τουρκία πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στην επαρχία Αρβίν, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. Οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

Σημειώνεται ότι από τις προηγούμενες βροχοπτώσεις η Τουρκία μετράει 6 νεκρούς και 2 αγνοούμενους.