«Υπόθεση Φουρθιώτη» και στη Θεσσαλονίκη!

Μίνι υπόθεση Φουρθιώτη και στη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτουν (μάλλον οργισμένοι) συνδικαλιστές αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης!

Μετά το φιάσκο με τον trash TV παρουσιαστή, που κατόπιν αντιδράσεων έχασε την αστυνομική φρουρά του, αποκαλύπτεται ότι Θεσσαλονικιός τηλεοπτικός παρουσιαστής διάθετει φύλαξη από το τμήμα προστασίας υψηλών προσώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Και μάλιστα με όχημα και άνδρες με πολιτικά!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος έχει χαρακτηριστεί στόχος τρομοκρατικής επίθεσης χωρίς ωστόσο αυτό να στοιχειοθετείται άνετα.

Ωστόσο απασχολεί ένα όχημα με συμβατικές πινακίδες με διμελές πλήρωμα!

Αυτό, σε συνδυασμό με μία άλλη φύλαξη (σε ηγετική φυσιογνωμία συνδέσμου οπαδών), έχουν εξοργίσει τους συνδικαλιστές της αστυνομίας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Θόδωρος Τσαϊρίδης σε δηλώσεις του τόνισε ότι “αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μένει στο έλεος ένας τεράστιος γεωγραφικά χώρος της Θεσσαλονίκης”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παρουσιαστής επικοινώνησε με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για να την ενημερώσει ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα για κάποιες θέσεις που εξέφρασε στην εκπομπή του. Κατόπιν της καταγγελίας αυτής ένα όχημα της Ασφάλειας βρίσκεται έξω από το στούντιο στο οποίο κάνει την εκπομπή του, αποκάλυψε ο κ. Τσαϊρίδης.

Το ίδιο εξοργιστική είναι και η περίπτωση του οπαδού που τον φυλάσσουν περιπολικά επειδή υπάρχει ο φόβος ότι θα του επιτεθούν άλλοι οπαδοί!

Το (συνήθως καλά πληροφορημένο ενημερωτικό site) grtimes.gr έγραψε σήμερα ότι οι δύο περιπτώσεις, που έχουν εκνευρίσει τους συνδικαλιστές αστυνομικούς, παρουσιάζονται στο καθημερινό πρόγραμμα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ως “κάλυψη ελέγχων για Κόβιντ” και όχι ως φύλαξη στόχων.

“Όταν ακινητοποιείται ένα όχημα τότε ουσιαστικά μετατρέπεται σε στόχο”, τονίζει ο κ. Τσαϊρίδης που ζητά να μην υποβαθμίζεται η αστυνόμευση περιοχών από παρόμοιες άστοχες αποφάσεις.