Ανοίγουν τα καταστήματα σε όλη τη χώρα – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Το άνοιγμα των καταστημάτων σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, εξαιρώντας τις «κόκκινες» περιοχές όπου εφαρμόζονται μέτρα αυστηρού lockdown. Ο ίδιος προανήγγειλε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία θα ανοίγουν και τις Κυριακές.

Νωρίτερα την Παρασκευή, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, με τον υπουργό να παρουσιάζει το πλάνο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα.

Οι ειδικοί έδωσαν μεν το «πράσινο φως» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα, ωστόσο, οι αγορές θα γίνονται σε όλη τη χώρα με πολύ αυστηρούς περιορισμούς.

Παράλληλα, δόθηκε η έγκριση για το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναφέρουν ότι οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα και να ψωνίζουν μέσω της διαδικασίας click in shop, ωστόσο θα υπάρχουν όρια στον αριθμό των ατόμων και χρονικός περιορισμός δύο ωρών, ο οποίος θα προκύπτει από την ώρα αποστολή του SMS στο 13033.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για την επανεκκίνηση της αγοράς θα πραγματοποιηθούν σε λίγη ώρα από τον Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.