Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Κλείδωσαν» οι επίσημες ανακοινώσεις – Τι αλλάζει

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με το ωράριο κυκλοφορίας και μια ορατότητα για δραστηριότητες που θα επανακινήσουν σε μεταγενέστερο χρόνο όπως είναι τα άτομα στις δεξιώσεις δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100,3 η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό. Η συζήτηση θα αφόρα τα πρωτόκολλα του τουρισμού, σημείωσε η κα Πελώνη.

Το σχέδιο για το ωράριο κυκλοφορίας – Χρονοδιάγραμμα και ώρες

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει κατά μισή ή μία ώρα αργότερα, από αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή είτε στη 01:00 τη νύχτα είτε στη 01:30.

Μάλιστα, από την κυβέρνηση εξετάζεται το ενδεχόμενο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο τώρα έχει ισχύ από τις 00:30 έως τις 05:00 να καταργηθεί μετά τις 15 Ιουνίου.

Τι θα γίνει με τη μουσική

Εκτός από την απαγόρευση κυκλοφορίας, ζήτημα είναι τι θα γίνει και με τη μουσική στην εστίαση, για την οποία ο Νίκος Χαρδαλιάς την περασμένη εβδομάδα έγινε έξαλλος, καλώντας «να σταματήσει η λογική του παραλόγου».

Πάντως την περασμένη Τετάρτη πάντως, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Πρόεδρος της ΠΟΞ και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, αποκάλυψε την επιστροφή της μουσικής σε καταστήματα εστίασης από τα μέσα Ιουνίου, εφόσον συνεχιστεί η θετική πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα.

Διπλασιάζεται ο αριθμός των καλεσμένων

Σε ότι αφορά στις δεξιώσεις γάμων, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το iefimerida.gr, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ο διπλασσιασμός των καλεσμένων από τους 100, στους 200, πιθανότατα από αρχές Ιουλίου, ένα αίτημα που έχει τεθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι όποιες αποφάσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα μαζί με την ανακοίνωση έναρξης εφαρμογή της εν λόγω απόφασης.