Αποκαλύψεις για τον παλαιοημερολογίτη ιερέα που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου – «Υπάρχει ένα σκοτεινό παρελθόν»

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι στη Σαλαμίνα με τον 68χρονο ιερομόναχο, ο οποίος συνελήφθη για ασέλγεια σε ανήλικο, που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ο 68χρονος κατηγορείται ότι προέβη στις εν λόγω αποτρόπαιες πράξεις από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο και θα απολογηθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο εν λόγω ιερομόναχος είναι πατέρας δύο παιδιών και δεν ήταν άγνωστος στις Αρχές. Το 2018 τον είχαν κατηγορήσει για παρόμοια αδικήματα κατά ενός άλλου ανήλικου παιδιού, το 2021 καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια κάθειρξη, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

O 68χρονος ήταν φίλος του πατέρα του ανήλικου παιδιού και εκμεταλλεύτηκε τη γνωριμία τους, επισκεπτόταν το σπίτι της οικογένειας όταν οι γονείς δεν ήταν εκεί. Έτσι κατηγορείται ότι προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις εναντίον του ανήλικου παιδιού.

Η έρευνα που οδήγησε στη σύλληψή του, που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (26/9) στη Σαλαμίνα, ξεκίνησε όταν η οικογένεια απευθύνθηκε στις Αρχές και το παιδί έδωσε κατάθεση, παρουσία παιδοψυχολόγου.