Χαρίτσης: Ζητήστε σήμερα σύσταση προανακριτικής επιτροπής

Για κρίση της δημοκρατίας με ευθύνη της κυβέρνησης μίλησε ο επικεφαλής της ΚΟ της «Νέας Αριστεράς», Αλέξης Χαρίτσης.

«Βιώνουμε μια κρίση της δημοκρατίας. Δεν απειλείται η δημοκρατία από σκοτεινούς πραξικοπηματίες, αλλά από την αδυναμία του πολιτικού συστήματος. Δημοκρατία δεν είναι η ελεύθερη προσφυγή στις κάλπες κάθε 4 χρόνια αλλά καθημερινή υπόθεση, μια συνθήκη που οι πολίτες μπορούν να βρουν το δίκιο τους και οι κανόνες ισχύουν για όλους, και οι θεσμοί λογοδοτούν», είπε.

«Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει», είπε ο κ. Χαρίτσης κάτι που προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών της ΝΔ. «Ναι κύριε Λαζαρίδη πρόταση δυσπιστίας είναι», είπε στον βουλευτή της ΝΔ Μακάριο Λαζαρίδη, που αντέδρασε και πρόσθεσε: «Ναι προβλέπεται από τη Βουλή». Μετά αντάλλαξε αιχμές και με τον κ. Διονύση Χατζηδάκη της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση επί ένα χρόνο η κυβέρνηση της ΝΔ επιχείρησε να θάψει την υπόθεση των Τεμπών. «Η κυβέρνηση προχώρησε στην παρουσίαση των ανθρώπων που πρωταγωνιστούν ως θύματα κάποιων δήθεν σκοτεινών κέντρων που δήθεν εκμεταλλεύονται τον πόνο τους», είπε.

«Ακούστηκε ότι δεν είναι έγκλημα, αλλά δυστύχημα. Σοβαρά τώρα; Δεν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις; Δεν εκκρεμεί στη δικαιοσύνη; Βγάλατε πόρισμα πως ομολόγησε ο σταθμάρχης, άρα όλα καλώς καμωμένα», πρόσθεσε.

Βολές Χαρίτση κατά Φλωρίδη και Καραμανλή

Στη συνέχεια έστεψε τα πυρά του κατά Φλωρίδη και Καραμανλή.

«Ποιος είναι για τα μπάζα κύριε Φλωρίδη; Ο υπ. Δικαιοσύνης παρεμβαίνει σε δικαστική διερεύνηση σε εξέλιξη. Οφείλει να παραιτηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης άμεσα», είπε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Όσον αναφορά τον κ. Καραμανλή αναρωτήθηκε: «Αν προκύψουν ευθύνες από την δικαστική έρευνα;»

Ζήτησε επίσης από τη κυβέρνηση: Συμφωνείστε εδώ σήμερα σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής

«Θα ακούσουμε από τον κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση που έχει τη μεγαλύτερη υποστήριξή μετά την Μεταπολίτευση από οικονομικές ελίτ επιχειρείται να πέσει από συμφέροντα;», πρόσθεσε.

Ζήτησε ενιαίο φορέα για τις μεταφορές και ως μόνο ελπιδοφόρο χαρακτήρισε το ότι δημιουργείται μια κοινωνική αντιπολίτευση η οποία πρέπει να μετατραπεί σε πολιτική δύναμη.