Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Φάμελλος: Στήριξη των αιτημάτων των Μηχανικών ΤΕ του Δημοσίου

Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στα αιτήματα των Μηχανικών ΤΕ του δημοσίου τομέα και την ανάγκη στελέχωσης και ενίσχυσης των τεχνικών υπηρεσιών του δημοσίου με νέους επιστήμονες, εξέφρασε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων(Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.).

«Το μείζον ζήτημα στα επόμενα χρόνια είναι η επάρκεια της ελληνικής πολιτείας» ανέφερε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «Η επάρκεια αφορά πρώτα από όλα στη στελέχωση, άρα στις προσλήψεις. Θεωρούμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, με την αποστελέχωση του Δημοσίου, γιατί ακόμη και οι θέσεις που εκκρεμούν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δεν αντιστοιχούν και δεν καλύπτουν ούτε στη μείωση των στελεχών λόγω συνταξιοδότησης. Και φυσικά υπάρχει ένα μεγάλο θέμα με το μισθολόγιο και τις αμοιβές των νεοπροσληφθέντων, γιατί δεν μπορεί να καλυφθεί η επιβίωση και τα έξοδα διαμονής, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακόμα και άρνηση σε κάποιους διορισμούς».

Ακολούθως υπογράμμισε: «Ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θέτουμε ως προτεραιότητα την αύξηση των προσλήψεων. Γιατί δυστυχώς πολλές ιδιωτικοποιήσεις από την κυβέρνηση σε κρίσιμους δημόσιους και δημοτικούς φορείς, γίνονται με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει επαρκής στελέχωση στο Δημόσιο. Και συχνά η ιδιωτικοποίηση γίνεται σε λειτουργίες του Δημοσίου και υπηρεσίες προς τον πολίτη, που δεν παρέχονται με επάρκεια, λόγω της ελλιπούς στελέχωσης».

Αναφερόμενος στα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα των μηχανικών ΤΕ ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε: «Πράγματι υπάρχει έλλειμμα στη δίκαιη επίλυση του θέματος της μισθολογικής θέσης και των δικαιωμάτων εξέλιξης των Μηχανικών ΤΕ στο Δημόσιο. Η πολιτεία δεν έχει ολοκληρώσει την προσαρμογή της στη διαβάθμιση για την αναγνώριση των δικαιωμάτων των μηχανικών ΤΕ και στην συμμετοχή σε θέσεις ευθύνης μετά την αναγνώριση των πτυχίων των μηχανικών ΠΕ ως integrated master».