Σε εξέλιξη τηλεφωνική απάτη – Προσποιούνται τους γιατρούς

Σε εξέλιξη βρίσκεται τηλεφωνική απάτη στην Πρέβεζα, όπου επιτήδειοι προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Μια γυναίκα και ένας άνδρας τηλεφωνούν σε σπίτια και παρουσιάζονται ως γιατροί, που περιθάλπουν συγγενικό τους πρόσωπο, που έπεσε θύμα ατυχήματος και χρίζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης και ο υποτιθέμενος ιατρός χρειάζεται χρήματα.

Μάλιστα, κάποιοι μέσα στον πανικό τους έσπευσαν στο νοσοκομείο για να διαπιστώσουν εκεί πλέον, πως έχουν πέσει θύμα προσπάθειας οργανωμένης απάτης. Στην Καστροσυκιά, είπαν σε γονείς πως χτύπησε η κόρη τους και για να γίνει το χειρουργείο πρέπει να δώσουν το ποσό των 32.000 ευρώ, σε άλλη περίπτωση πάλι σε γυναίκα με το ίδιο τέχνασμα ζήτησαν 20.000 ευρώ με την μόνη διαφορά η γυναίκα τους απάντησε, πως “εγώ θέλω να σας δώσω τα χρήματα, αλλά δεν έχω παιδιά που μπορεί να έχουν χτυπήσει”, τότε έκλεισαν αμέσως το τηλέφωνο. Για τα περιστατικά εξαπάτησης έχει ενημερωθεί η αστυνομία και ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να αποσπάσουν χρήματα.

Ωστόσο μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι πολίτες και για κανέναν λόγο να μην δώσουν χρήματα, αλλά να ειδοποιήσουν την αστυνομία.